Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 19:04

Bojana Beović ostaja predsednica Zdravniške zbornice Slovenije

Člani Zdravniške zbornice Slovenije so na današnjih volitvah za svojo predsednico znova izbrali infektologinjo Bojano Beović, ki je širši javnosti postala znana po vodenju svetovalne skupine za covid-19. Bila je edina kandidatka za predsednico, prejela pa je 3761 glasov. Beović je na volitvah leta 2020 premagala Tanjo Petkovič.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na štajerski avtocesti zaprt prehitevalni pas med priključkoma Vransko in Šentrupert proti Mariboru. Nastal je zastoj, zamuda je med 15 in 20 minut. Za osebna vozila je obvoz možen po regionalni cesti Vransko-Šentrupert.

gospodarstvo 18:26

Evropske borze neenotno, nafta cenejša, evro pridobil

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi danes niso imeli enotne smeri, indeksi so večinoma končali blizu izhodišč. Nafta se je pocenila za okoli odstotek, evro je nekoliko pridobil in je popoldne nad 1,08 dolarja.

šport 18:24

Giroud se seli v Los Angeles

Francoski nogometni zvezdnik Olivier Giroud bo poleti zamenjal nogometno sredino. Preselil se bo v ameriško ligo MLS k ekipi Los Angeles Football Club, je sporočil kalifornijski klub.

Slovenija 18:22

Večer: Na sojenju za napad na lokal mariborskega župana zaslišali več prič

V zvezi z napadom na lokal v lasti mariborskega župana Saše Arsenoviča marca 2019 so danes na slovenjgraškem sodišču zaslišali več prič. Po poročanju spletnega Večera je Arsenovič ocenil, da je šlo za politično dejanje in da ena oseba zdaj tu manjka, in sicer Franc Kangler. Povedal je, da je napad njegovi družini prinesel težke trenutke.