STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 18:10

Maljevac zadovoljen z načrtovano omejitvijo oddajanja nepremičnin v kratkotrajni najem

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je zadovoljen z načrtovano časovno omejitvijo oddaje stanovanj v kratkoročni najem, kot jo predvideva osnutek zakona o gostinstvu. Medtem ko so na gospodarskem ministrstvu danes izpostavili, da bodo lahko občine omejitve omilile, Maljevac upa, da jih bodo lahko po potrebi tudi zaostrile.

šport 18:02

Slovenski odbojkarji pred pomembnim izzivom osredotočeni na lastno igro

Slovenska odbojkarska reprezentanca je predstavila tekmovalne cilje pred novo sezono, v kateri lovi premierni olimpijski nastop. Selektor Georghe Cretu je na tiskovni konferenci v Ljubljani ocenil, da je moštvo dobro uigrano, osredotoča se pa predvsem na lastno igre in ne na svoje tekmece. Ne skrbi ga niti odsotnost Roka Možiča.

Slovenija 18:02

Anketa Dela: Stranka Vesna bi prestopila parlamentarni prag

Kampanja za volitve v Evropski parlament se je uradno sicer začela v petek, rezultat stranke Vesna, za katero bi aprila glasovala dva odstotka vprašanih, tokrat pa 4,3 odstotka, pa bi lahko pripisali dejavnostim pred evropskimi volitvami, kaže anketa Dela. Brez upoštevanja deleža neopredeljenih bi Vesna prestopila parlamentarni prag.

Slovenija 18:01

NSi o noveli zakona o parlamentarni preiskavi zahteva posvetovalni referendum

NSi je vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki jo je v obravnavo DZ vložila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. V NSi, kjer obravnavo novele na današnji seji DZ obstruirajo, predsednici očitajo, da želi s tem vplivati na parlamentarno preiskavo poslov Gen-I in Star Solar.