Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 9:08

Mejni prehod Rafa rešilna bilka za Palestince v Gazi

Od začetka vojne med Izraelom in Hamasom je prehod Rafa na meji z Egiptom rešilna bilka za Palestince v Gazi. Tovornjaki, ki prečkajo mejo in v enklavo dostavijo humanitarno pomoč, so za tamkajšnje prebivalce pogosto razlika med življenjem in smrtjo. Nedavno zaprtje meje pa je po besedah humanitarcev zaostrilo že tako obupno humanitarno krizo.

svet 9:06

Guterres po smrti uslužbenca v Gazi znova obsodil napade na osebje ZN

Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je v ponedeljek znova obsodil napade na osebje ZN v Gazi, potem ko je bil tam ubit član varnostne službe ZN, še en pa je bil ranjen. Po navedbah namestnika njegovega tiskovnega predstavnika Farhana Haqa gre za prvo tujo smrtno žrtev v vrstah ZN v Gazi.

Slovenija 9:00

Sodišče v Strasbourgu v četrtek o pritožbi slovenskih ribičev na hrvaške kazni

Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) bo v četrtek objavilo odločitev v povezavi s postopkom slovenskih ribičev proti Hrvaški. Ribiči so se na sodišče v Strasbourgu obrnili, ker jim hrvaški organi za ribolov na območju v Piranskem zalivu, ki je v skladu z arbitražno razsodbo pripadlo Sloveniji, zaračunavajo kazni.

kultura 8:59

V Zagorju ob Savi državno tekmovanje otroških pevskih zborov

V Kulturni dom v Zagorju ob Savi se danes po šestih letih vrača državno tekmovanje otroških pevskih zborov Revija Zagorje. Tokrat se bodo predstavili izključno otroški zbori, saj mladinski od letos nastopajo v okviru Mladinskega pevskega festivala Celje. Nastopilo bo 19 izbranih otroških zborov iz vse Slovenije.

šport 8:58

Ekipi New York Rangers in Dallas Stars vodita v končnici NHL

Ekipi Dallas Stars in Carolina Hurricanes sta dobili pomembni tekmi 2. kroga končnice severnoameriške hokejske lige NHL. Dallas je Colorado Avalanche premagal s 5:1 in vodi s 3:1 v zmagah ter ga le še zmaga loči od napredovanja v finale zahodnega dela lige. Carolina je na vzhodu zmagala s 4:1, Rangers pa so obdržali skupno vodstvo s 3:2.

svet 8:39

Na Novi Kaledoniji nasilni protesti proti načrtom Pariza za spremembo ustave

Na francoskem čezmorskem ozemlju Nova Kaledonija v Pacifiku so v ponedeljek izbruhnili nasilni protesti zagovornikov neodvisnosti otočja, ki nasprotujejo načrtovanim spremembam ustave o volilni pravici na ozemlju. Demonstranti so se spopadli s policijo, ki je prijela 36 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.