STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 17:24

NSi o noveli zakona o parlamentarni preiskavi zahteva posvetovalni referendum

NSi je vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki jo je v obravnavo DZ vložila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. V NSi, kjer obravnavo novele na današnji seji DZ obstruirajo, predsednici očitajo, da želi s tem vplivati na parlamentarno preiskavo poslov Gen-I in Star Solar.

promet 17:11

Odpoklic piščančjega fileja znamke Z'DEŽELE v trgovinah Hofer

Podjetje Hofer je iz prodaje odpoklicalo piščančji file (teža 1 kilogram) znamke Z'DEŽELE, ki ga dobavlja podjetje Celjske mesnine d. o. o. Izdelek je bil v skladu z določili varstva potrošnikov odpoklican, saj je bila pri enem od rednih preverjanj kakovosti ugotovljena prisotnost bakterije salmonela.

svet 16:55

Novi ruski obrambni minister ekonomist na čelu vojske

Zgornji dom ruskega parlamenta je danes opravil razgovor s kandidatom za novega obrambnega ministra, ekonomistom Andrejem Belousovim. Skladno s svojo dosedanjo vlogo podpredsednika vlade za gospodarska vprašanja je pred poslanci zagovarjal predvsem socialni aspekt skrbi za pripadnike oboroženih sil, navajajo ruski državni mediji.

šport 16:52

Slovenski sodniki na čelu s Slavkom Vinčićem bodo sodili finale lige prvakov

Slovenski sodniki na čelu s Slavkom Vinčićem bodo sodili finale lige prvakov med Borussio iz Dortmunda in Realom iz Madrida, je objavila na svoji spletni strani Evropska nogometna zveza (Uefa). Vinčiću bosta na igrišču pomagala Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, v sobi za Var bo Nejc Kajtazović s pomočnikom Radom Obrenovićem.

gospodarstvo 16:49

Newyorške borze uvodoma z rastjo osrednjih indeksov

Indeksi na newyorških borzah so v začetku današnjega trgovanja obarvani zeleno. Vlagatelji so v pričakovanju objave podatkov o inflaciji v ZDA, ki bodo vplivali na prihodnje odločitve ameriške centralne banke Federal Reserve glede denarne politike, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 16:47

Zadružna zveza za spremembo zakonodaje glede državnih kmetijskih zemljišč

Po prodaji Panvite v hrvaške roke so glede upravljanja državnih kmetijskih zemljišč zaskrbljeni tudi v Zadružni zvezi Slovenije. Odločevalce zato pozivajo, naj spremenijo zakonodajo, da bo gospodarskim družbam onemogočen prenos pravic do upravljanja državnih kmetijskih zemljišč, če podjetje prevzame tujec oz. če pride do zamenjave lastništva.