STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 14:40

Študenti na FDV ponovili svoje zahteve do vodstva fakultete in univerze

Študenti, ki iz protesta spričo dogajanja v Gazi zasedajo predavalnico ljubljanske Fakultete za družbene vede (FDV), so na današnji novinarski konferenci ponovili svoje zahteve do fakultete in univerze. Zahtevajo, da instituciji javno in jasno obsodita genocid v Gazi ter priznata pravico Palestincev do osvobodilnega boja proti izraelski okupaciji.

šport 14:36

Bournemouth po uspešni sezoni s španskim trenerjem podpisal novo pogodbo

Bournemouth, ki zaseda 11. mesto v razvrstitvi elitnega angleškega nogometnega prvenstva premier league, je podpisal novo dveletno pogodbo s trenerjem Andonijem Iraolo. Španec je sodelovanje s klubom z južne obale Anglije podaljšal do konca sezone 2025/26, so potrdili na spletni strani kluba, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 14:35

Dobiček obalno-kraških gospodarskih družb lani podoben kot v letu 2022

Neto čisti dobiček gospodarskih družb iz obalno-kraške regije je v letu 2023 znašal 273 milijonov evrov. Nominalno je bil pet odstotkov višji kot leto prej, ob upoštevanju inflacije pa je bil dva odstotka nižji, so povedali na koprski izpostavi Ajpesa. Prihodki so upadli v finančnih družbah, zrasli pa pri gradbincih in nepremičninskih posrednikih.

svet 14:33

Netanjahu vojno v Gazi označil za vojno za obstanek Izraela

Izraelska vojska danes nadaljuje napade na mesto Rafa na jugu območja Gaze in v Džabaliji na severu palestinske enklave. Obe mesti množično zapuščajo ljudje. Izraelski premier Benjamin Netanjahu pa je vojno v Gazi danes označil za vojno za obstanek Izraela, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 14:32

NSi o noveli zakona o parlamentarni preiskavi zahteva posvetovalni referendum

NSi je vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki jo je v obravnavo DZ vložila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. V NSi, kjer obravnavo novele na današnji seji DZ obstruirajo, predsednici očitajo, da želi s tem vplivati na parlamentarno preiskavo poslov Gen-I in Star Solar.

gospodarstvo 14:29

Maljevac zadovoljen z načrtovano omejitvijo oddajanja nepremičnin v kratkotrajni najem

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je zadovoljen z načrtovano časovno omejitvijo oddaje stanovanj v kratkoročni najem, kot jo predvideva osnutek zakona o gostinstvu. Medtem ko so na gospodarskem ministrstvu danes izpostavili, da bodo lahko občine omejitve omilile, Maljevac upa, da jih bodo lahko po potrebi tudi zaostrile.

Slovenija 14:27

V Murski Soboti napovedujejo pestro poletno dogajanje

V Murski Soboti za poletje pripravljajo raznolik program. Konec maja se bo začela 9. sezona festivala ulične kulinarike Sočna vilica, junija bo sledil festival Soboški dnevi, v juliju in avgustu pa Soboško poletje, so povedali na današnji predstavitvi programa poletnega dogajanja v prekmurski prestolnici.