STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 12:11

Nemško sodišče potrdilo potrebo po strožjem nadzoru nad člani AfD

Skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je danes doživela sodni poraz, saj je višje upravno sodišče v Münstru po poročanju tujih tiskovnih agencij zavrnilo zahtevo stranke, da jo nemške obveščevalne službe prenehajo označevati kot domnevno desničarsko skrajno organizacijo in s tem opustijo poostren nadzor nad njihovimi pripadniki.

Slovenija 11:58

Janša: SDS ni na voljo za prevzeme

Predsednik SDS Janez Janša se je na družbenem omrežju X odzval na besede poslanca SDS Anžeta Logarja, ki je v pogovoru za Reporter napovedal, da bi bil na kongresu SDS prihodnje leto pripravljen prevzeti vodenje stranke. Janša je zapisal, da je SDS suverena, v njej odloča članstvo in ni na voljo za prevzeme.

svet gospodarstvo 11:54

Svet EU zaostruje pravila glede izpustov za težka vozila

Svet EU je danes potrdil spremembe uredbe, ki zaostrujejo pravila glede izpustov ogljikovega dioksida za težka vozila ter uvajajo nove postopne cilje za obdobje do leta 2040. EU naj bi na račun dodatnega zmanjšanja izpustov ogljikovega dioksida v cestnem tovornem prometu lažje dosegla podnebne cilje.

Slovenija 11:43

Ob reki Soči po padcu našli hudo poškodovano 28-letno Italijanko

Danes ponoči so tuji varnostni organi slovenske policiste obvestili o pogrešani 28-letni državljanki Italije, ki naj bi se nahajala na območju Kobarida. Policisti so na parkirišču blizu naselja Trnovo ob Soči ponoči našli njeno vozilo, ob 9. uri zjutraj pa so našli tudi huje poškodovano 28-letnico, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

gospodarstvo 11:39

Ljubljanska borza nekoliko navzdol

Tečaji najpomembnejših delnic na Ljubljanski borzi danes nimajo enotne smeri. Indeks je ob rasti delnic Save Re in Triglava ter padcu delnic NLB in Petrola do 11.30 izgubil 0,14 odstotka. Najprometnejše so delnice NLB, s katerimi je bilo doslej več kot 600.000 evrov poslov.