Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 5:00

Mednarodni dan družin letos v znamenju družin in podnebnih sprememb

Danes je mednarodni dan družin, ki letos poteka pod geslom Družine in podnebne spremembe. Dan je namenjen povečanju ozaveščenosti o tem, kako podnebne spremembe vplivajo na družine, in o vlogi, ki jo imajo lahko družine pri podnebnih ukrepih, so ob dnevu zapisali v Združenih narodih (ZN). Dan se pri nas nadaljuje v teden družin.

gospodarstvo 5:00

Na celjskem sejmišču se začenja konferenca SEEnergy

Na celjskem sejmišču bo od danes do petka potekala mednarodna konferenca SEEnergy na temo energetskega prehoda jugovzhodne Evrope v nizkoogljično družbo. Ta bo ponudila kar nekaj odgovorov tujih in domačih strokovnjakov na vprašanja s področja energetike, s katerimi se ukvarjajo lokalne skupnosti, podjetja in veliki industrijski koncerni.

Slovenija 5:00

Na Festivalu duševnega zdravja bodo osvetlili izzive s tega področja

Na 2. Festivalu duševnega zdravja, ki ga v sodelovanju z Mestno občino Maribor organizira Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), bodo v okviru predavanj in delavnic osvetlili izzive s področja duševnega zdravja. Vsebine bodo nagovarjale tako mlade kot starše, bodoče starše, zaposlene in starejše, navajajo na spletni strani NIJZ.

Slovenija 5:00

Na večini upravnih enot stavka do preklica ob razširjenem naboru nujnih nalog

Zaposleni na upravnih enotah bodo danes znova stavkali. Stavki, ki je doslej potekala ob sredah, so se pridružile skoraj vse upravne enote. Na večini nameravajo od danes dalje stavkati do izpolnitve zahtev. So pa z ministrstva za javno upravo načelnikom poslali razširjen nabor nujnih nalog, ki se morajo opravljati tudi med stavko.

Slovenija 0:30

Fajon v Rijadu zaključuje bližnjevzhodno turnejo

Zunanja ministrica Tanja Fajon bo danes bližnjevzhodno turnejo zaključila v Rijadu, kjer se bo sestala s savdskim kolegom Faisalom bin Farhanom ter ministrom za gospodarstvo in načrtovanje Faisalom Ibrahimom. Tudi tokrat bodo osrednja tema pogovorov vojna v Gazi. Fajon pa bo na srečanjih naslovila tudi željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja.

Slovenija 0:16

Tretji predsedničin forum v znamenju iskanja rešitev za preprečevanje nasilja

Tretji predsedničin forum bo danes na Brdu pri Kranju potekal v znamenju iskanja rešitev za preprečevanje različnih oblik nasilja. Sodelujoči bodo naslovili vprašanje nasilja v družini, medvrstniškega nasilja in nasilja nad starejšimi, predlagali bodo tudi priporočila za uspešno preprečevanje in izboljšanje stanja, so napovedali v uradu.