STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 12.5.2024 23:21

Elsnerjev Le Havre skoraj zagotovo ostaja v elitni francoski ligi

Nogometaši Le Havra, ki jih vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, bodo skoraj zagotovo tudi v naslednji sezoni igrali v elitni francoski ligi. Čeprav so v predzadnjem, 33. krogu v petek izgubili v Nici, jim je pomagal Strasbourg, ki je bil po preobratu z 2:1 boljši od Metza.

za uredništva pregled tiska 12.5.2024 23:15

Delo o napovedih pred evropskimi volitvami (13. 5.)

Suzana Kos v komentarju Optimizem Goloba, ne pa Hana in Tonina piše o pričakovanjih slovenskih politikov pred evropskimi volitvami. Avtorica meni, da se lahko premier Robert Golob na volitve poda z nekaj več optimizma, a to ne velja za SD, zlasti pa ne za NSi. Opozarja tudi, da se velik del predvolilne kampanje prestavlja na družbena omrežja.

za uredništva pregled tiska 12.5.2024 23:10

Dnevnik o Evroviziji (13. 5.)

Borut Mehle v komentarju Festival oportunizma in geopolitike piše o Evroviziji. Avtor meni, da gre za tekmovanje v namensko narejenih skladbah, v katerih avtorji lovijo formulo za zmago in poskušajo pri občinstvu izkoristiti občutke, ki jim botruje geopolitika. Organizator EBU iz letošnjega tekmovanja izhaja ranjen, izpostavlja.

šport 12.5.2024 23:05

Atletico po zmagi nad Celto utrdil četrto mesto

Nogometaši madridskega Atletica, katerega barve nosi tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, so v 35. krogu španskega prvenstva doma z 1:0 premagali Celto. S tem so se utrdili na četrtem mestu prvenstvene lestvice tri kroge pred koncem, kar prinaša nastop v ligi prvakov.

svet 12.5.2024 23:05

Na volitvah v Kataloniji separatisti po delnih izidih izgubili večino

Delni izidi regionalnih volitev v Kataloniji kažejo, da bodo separatisti v regionalnem parlamentu izgubili večino. Največ poslanskih sedežev je po prvih projekcijah osvojila Katalonska socialistična stranka (PSC). Separatistične stranke bi za večino potrebovale 68 mandatov, po do sedaj znanih izidih pa so jih osvojile 60.