Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 16:57

Izraelski protestniki napadli tovornjake s humanitarno pomočjo za Gazo

Skupina izraelskih protestnikov je v ponedeljek na zasedenem Zahodnem bregu zaustavila tovornjake, ki so dostavljali humanitarno pomoč iz Jordanije za Gazo. Približno 100 skrajnežev je več tovornjakov zažgalo, potem ko so pomoč odvrgli na cesto. Incident preiskuje izraelska policija.

kultura 16:54

Tantadruj za življenjsko delo letos prevajalcu Srečku Fišerju

Nagrado treh primorskih gledališč tantadruj bo za življenjsko delo letos prejel prevajalec Srečko Fišer. Fišer je eden od velikanov slovenskega jezika v gledališču, njegovi prevodi in njegov odnos do jezika pa sta izjemno strokovna, je izbiro dobitnika utemeljil umetniški vodja SNG Nova Gorica Marko Bratuš. Podelitev bo 25. maja.

gospodarstvo 16:41

Cene na ravni proizvajalcev v ZDA aprila višje

Cene na ravni proizvajalcev so se v ZDA aprila na mesečni ravni opazno povišale, potem ko so marca nekoliko padle, so danes sporočili z ameriškega ministrstva za delo. Indeks cen na ravni proizvajalcev je narasel za 0,5 odstotka, potem ko je marca nazadoval za 0,1 odstotka.

kultura 16:38

V sklopu 23. dobrodelne akcije podarili več kot 2000 knjig

Avstrijska veleposlanica v Sloveniji Elisabeth Ellison-Kramer in predsednik Mohorjeve družbe v Celovcu Ivan Olip sta danes v Mestnem muzeju Ljubljana sedmim neprofitnim, dobrodelnim in izobraževalnim ustanovam v Sloveniji ter italijanskemu združenju Don Mario Cernet podarila knjige v vrednosti 50.000 evrov, so sporočili iz celovške založbe.

gospodarstvo 16:37

Predloge javno-zasebnega partnerstva za Kanin proučuje ministrstvo za finance

Na ministrstvu za infrastrukturo so po besedah ministrice Alenke Bratušek prejeli več predlogov investitorjev za javno-zasebno partnerstvo pri upravljanju smučišča Kanin. Zdaj jih proučujejo na ministrstvu za finance, je Bratušek povedala po seji sveta goriške razvojne regije. Bovški župan Valter Mlekuž vztraja, da je pomoč države nujna.