STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 22:03

Delo o stranki Alternativa za Nemčijo (14. 5.)

Barbara Zimic v komentarju Bitke (z) AfD piše o stranki Alternativa za Nemčijo (AfD), ki se je v zadnjih mesecih znašla v središču številnih afer, zato se ji je podpora zmanjšala s približno 22 na 17 odstotkov. Politiki vse bolj postaja jasno, da volivci AfD ne volijo le iz protesta, temveč vse bolj iz prepričanja, meni avtorica.

za uredništva pregled tiska 22:02

Dnevnik o dvigu direktorskih plač v javnem sektorju (14. 5.)

Tomaž Klipšteter v komentarju Direktorje s pinceto, amorfno gmoto z lopato piše o dvigu direktorskih plač v javnem sektorju. Dvigi direktorskih plač so v minulih letih bistveno zaostajali za drugimi dvigi v javnem sektorju. A glede na novo plačno lestvico naj bi ti v prihodnje prejemali tudi krepko več kot 40 odstotkov višjo bruto osnovno plačo.

Slovenija 22:01

Arčon na obisku pri slovenski skupnosti v Srbiji

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je v nedeljo začel obisk slovenske skupnosti v Srbiji. Prvi dan se je mudil v Novem Sadu, kjer se je srečal s predstavniki slovenskih društev iz Vojvodine in Smedereva, pot pa je nadaljeval v Nišu, kjer se je srečal z društvi, ki delujejo na jugu države.

svet 21:00

Melinda Gates zapušča fundacijo, ki jo je ustanovila z Billom Gatesom

Nekdanja soproga ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa, Melinda French Gates, je sporočila, da 7. junija zapušča dobrodelno fundacijo, ki jo je ustanovila z bivšim partnerjem, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Bill Gates bo tako ostal edini predsednik ene največjih dobrodelnih organizacij na svetu.

svet 20:38

Erdogan: V Turčiji se zdravi več kot tisoč članov Hamasa

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes dejal, da se v Turčiji zdravi več kot tisoč pripadnikov palestinskega gibanja Hamas, ob tem pa ponovil, da Hamas ni teroristična organizacija. Z grškim premierjem Kiriakosom Micotakisem sta se sicer strinjala glede prekinitve ognja v Gazi, vendar pa se v mnogih vprašanjih še naprej razhajata.

šport 20:36

Udinese do pomembne zmage v boju za obstanek

Nogometaši Udineseja so v 36. krogu italijanske lige na gostovanju pri Lecceju zmagali z 2:0 in se tako dva kroga pred koncem postavili v malo boljši položaj v boju za obstanek.