Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 11:18

Brezposelnost v Veliki Britaniji najvišja v zadnjem letu

Stopnja brezposelnosti je v Veliki Britaniji v obdobju od začetka januarja do konca marca dosegla 4,3 odstotka, kar je 0,1 odstotne točke več kot v predhodnem trimesečnem obdobju in največ po lanskem juliju, kažejo danes objavljeni uradni podatki. Rast plač je ostala nespremenjena pri šest odstotkih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 11:17

Na Hrvaškem blizu Zagreba našli zapuščenega novorojenčka

Hrvaška policija je danes sporočila, da so v mestu Zaprešić blizu Zagreba v ponedeljek pozno zvečer našli zapuščenega novorojenčka. Njegovo življenje po navedbah policije ni ogroženo, prav tako nima vidnih poškodb. Nekateri hrvaški mediji medtem navajajo, da so dojenčka našli v zabojniku za smeti. Kriminalistična preiskava še poteka.

Slovenija 11:16

Mladostniki po covidu-19 bolj informirani o duševnih stiskah

Mladostniki so po epidemiji covida-19 bolj informirani o duševnih stiskah, je za STA ocenila klinična psihologinja in vodja Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov v Zdravstvenem domu Velenje Maša Naraločnik Sinur. Duševno zdravje je pomembno, saj posamezniku omogoča izpolnjeno življenje in prispeva k skupnosti, pravi.

Slovenija 11:15

Mariborska Zdravstvena postaja Magdalena pridobila uporabno dovoljenje

Novo zgrajena Zdravstvena postaja Magdalena je konec aprila pridobila uporabno dovoljenje, so danes sporočili z Mestne občine Maribor. Gradbena dela so zaključena, po navedbah zdravstvenega doma se zaključuje tudi montaža opreme, nato sledi še dobava medicinske opreme. Uradno odprtje objekta napovedujejo za 20. junij.

gospodarstvo 11:11

Inputi v kmetijstvu marca na mesečni ravni spet dražji

Inputi v kmetijstvu so se marca na mesečni ravni podražili tretji mesec zapored, tokrat za 0,5 odstotka. V medletni primerjavi so bili medtem še vedno cenejši, in sicer za 6,1 odstotka. Cene kmetijskih pridelkov pri pridelovalcih so bili medtem marca medletno nižje za 2,9 odstotka, vrednost odkupa kmetijskih pridelkov pa za 8,8 odstotka.

Slovenija 11:10

Policija pri divjanju v garažni hiši v Ljubljani zaznala nove kršitve

Policija je pri organiziranem divjanju z avtomobili, ki se je marca letos zgodilo v garažni hiši nakupovalnega centra Rudnik v Ljubljani, zaznala še več kršitev. V povezavi z divjanjem z avtomobili na več lokacijah so sicer v dveh mesecih izvedli 82 postopkov o prekrških zaradi kršitev zakonov o motornih vozilih in pravilih cestnega prometa.