Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 20:25

Gruzijski parlament sprejel sporni zakon o tujem vplivu

Gruzijski parlament je na današnji tretji in zadnji obravnavi sprejel predlog zakona o tujem vplivu, proti kateremu so v državi tedne potekali množični protesti, poročajo tuje tiskovne agencije. Poslanci so predlog zakona podprli s 84 glasovi za in 30 proti. V Bruslju so pred tem opozorili, da bo potrditev zakona Gruzijo ovirala na njeni poti v EU.

svet 20:10

V Nemčiji politiku iz vrst AfD globa zaradi nacističnega slogana

Deželno sodišče v mestu Halle je danes vodjo skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) v Turingiji Björna Höckeja obsodilo na globo v višini 13.000 evrov zaradi uporabe prepovedanega nacističnega slogana. Höcke je vse očitke zavračal. Odločitev sodišča še ni pravnomočna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

za uredništva pregled tiska 20:10

Večer o protestu zaposlenih na Pošti Slovenije (15. 5.)

Damijan Toplak v komentarju Protest piše o današnjem protestnem shodu zaposlenih na Pošti Slovenije. Kljub temu, da naj bi bila v svojih zahtevah do poslovodstva Pošte Sindikat delavcev prometa in zvez Slovenije in Sindikat poštnih delavcev sicer enotna, je protestiral le en od njiju. Morda zato, ker je, kot nekateri menijo, med njima nekaj razpok.

za uredništva pregled tiska 20:02

Finance o finančnih vložkih v olimpijske igre (15. 5.)

Albina Kenda v komentarju Igre bodo. Bo tudi kaj kruha? piše o finančnih vložkih v olimpijske igre, ki od leta 1960 presegajo prvotni proračun v povprečju za 172 odstotkov, ugotavljajo na oxfordski univerzi. Velike prireditve privabijo veliko turistov. Lahko pa je učinek nasproten in ni pričakovanega obiska, tako kaže letošnjim igram v Parizu.