STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 22:41

Newyorške borze končale neenotno

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje zaključili neenotno. Zaradi manjšega števila gospodarskih poročil se je nadaljeval miren ton prejšnjega tedna, ko so se delnice povečale zaradi upanja, da bo ameriška centralna banka Federal Reserve kmalu znižala medletne obrestne mere, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

za uredništva pregled tiska 22:03

Delo o stranki Alternativa za Nemčijo (14. 5.)

Barbara Zimic v komentarju Bitke (z) AfD piše o stranki Alternativa za Nemčijo (AfD), ki se je v zadnjih mesecih znašla v središču številnih afer, zato se ji je podpora zmanjšala s približno 22 na 17 odstotkov. Politiki vse bolj postaja jasno, da volivci AfD ne volijo le iz protesta, temveč vse bolj iz prepričanja, meni avtorica.

za uredništva pregled tiska 22:02

Dnevnik o dvigu direktorskih plač v javnem sektorju (14. 5.)

Tomaž Klipšteter v komentarju Direktorje s pinceto, amorfno gmoto z lopato piše o dvigu direktorskih plač v javnem sektorju. Dvigi direktorskih plač so v minulih letih bistveno zaostajali za drugimi dvigi v javnem sektorju. A glede na novo plačno lestvico naj bi ti v prihodnje prejemali tudi krepko več kot 40 odstotkov višjo bruto osnovno plačo.