Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

promet 7:00

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi jutranje prometne konice povečan in upočasnjen promet na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo proti mestnim središčem.

svet 6:57

Po trditvah Cohena je Trump odobril plačilo Stormy Daniels

Nekdanji odvetnik Donalda Trumpa Michael Cohen je v ponedeljek na klopi za priče newyorškega sodišča zatrdil, da mu je Trump osebno naročil, naj pornografski igralki Stormy Daniels plača 130.000 dolarjev za molk o spolnem odnosu pred volitvami 2016, poročajo ameriški mediji. Cohen je med pričanjem posredno vpletel tudi Melanio Trump.

Slovenija 6:39

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 130 prometnih nesreč, od tega 19 nesreč z lahkimi poškodbami in eno s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 43 kršitev javnega reda in miru ter 108 kaznivih dejanj.

Slovenija 6:34

Malovrh v razpravi o sprejemu Palestine v ZN poudaril pravico narodov do samoodločbe

Slovenski veleposlanik pri ZN Boštjan Malovrh je v ponedeljek v nadaljevanju izrednega zasedanja Generalne skupščine ZN o Palestini, ki se je začelo prejšnji teden, poudaril pomen samoodločbe narodov in dialoga. Generalna skupščina je prejšnji teden na začetku zasedanja sprejela resolucijo, razprava pa se je sklenila v ponedeljek.

šport 6:33

Trojni dvojček Luke Dončića, a zmaga Oklahome

Košarkarji Dallasa so na tretji tekmi polfinala zahodne konference severnoameriške lige NBA izgubili z Oklahoma City Thunder s 96:100. Tega ni mogel spremeniti niti Luka Dončić, ki je dosegel trojni dvojček -
18 točk, 12 skokov, 10 podaj ter temu dodal ukradeni žogi in blok.

svet 6:14

ZDA zavračajo obtožbe o genocidu Izraela nad Palestinci v Gazi

Svetovalec za nacionalno varnost ZDA Jake Sullivan je v ponedeljek dejal, da to, kar se dogaja v Gazi, po mnenju ameriške vlade ni genocid, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Dodal je, da so ZDA stališče do tega vprašanja predstavile tudi pred Meddržavnim sodiščem v Haagu.

svet kultura 6:00

Ustvarjalec Vojne zvezd in Indiane Jonesa George Lucas praznuje 80 let

Režiser George Lucas se je v filmu zapisal kot eden največjih ustvarjalcev zadnjih desetletij. K temu sta morda najbolj pripomogli znanstvenofantastična saga Vojna zvezd in serija o pustolovskem arheologu Indianu Jonesu, čeprav je povezan še s številnimi drugimi projekti, ki so nastajali znotraj njegovega studia Lucasfilm. Danes praznuje 80 let.