Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 5:00

STA prihodnja dva meseca z začasnim vodstvom

Vodenje Slovenske tiskovne agencije (STA) danes začasno prevzema Barbara Štrukelj. Za vršilko dolžnosti direktorja STA jo je po odstopu Igorja Kadunca imenoval nadzorni svet STA, in sicer za prehodno obdobje do prihoda nove direktorice s polnim mandatom Mojce Prelesnik.

gospodarstvo 5:00

Pod okriljem ZSSS brezplačna svetovanja za zaposlene

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) od danes do četrtka v desetih krajih po Sloveniji organizira dneve odprtih vrat, v okviru katerih lahko tudi posamezniki, ki niso njihovi člani, prejmejo brezplačne nasvete. V ospredju letošnjih dni bo pregledovanje pogodb o zaposlitvi, so sporočili iz ZSSS.

Slovenija 5:00

Ob dnevu Slovenske vojske danes v Mariboru predstavitev dejavnosti

Slovenska vojska (SV) bo danes ob dnevu Slovenske vojske vrata javnosti odprla v Mariboru. Med 10. in 17. uro si bodo obiskovalci lahko ogledali vse od tehnike do kariernih in izobrazbenih možnosti. Kasneje pa bosta predsednica republike Nataša Pirc Musar in obrambni minister Marjan Šarec podelila še najvišja priznanja in čine pripadnikom SV.

Slovenija 5:00

Pred posvetovalnimi referendumi še danes mogoče vstopiti v kampanjo

V kampanjo pred tremi posvetovalnimi referendumi, ki bodo sočasno z evropskimi volitvami 9. junija, lahko stranke ter pravne in fizične osebe vstopijo še danes. Izteče se namreč rok, do katerega morajo organizatorji kampanje odpreti posebne transakcijske račune ter o tem obvestiti Državno volilno komisijo.

Slovenija 0:30

Prizadevanja za mir v Gazi tudi v ospredju obiska Fajon v Dohi

Zunanja ministrica Tanja Fajon bo danes svojo bližnjevzhodno turnejo nadaljevala z obiskom Dohe, kjer se bo sestala s katarskim predsednikom vlade in zunanjim ministrom Mohamedom bin Abdulrahmanom al Tanijem. V ospredju pogovorov bodo prizadevanja Katarja za prekinitev ognja v Gazi, ki je sicer tudi glavni posrednik v mirovnih pogajanjih.

šport 13.5.2024 23:34

Slovaški hokejisti na SP po podaljšku ugnali ZDA

Slovaški hokejisti so na svetovnem prvenstvu na Češkem v tretji tekmi presenetili ZDA in v skupini B v Ostravi po podaljšku zmagali s 5:4. Na drugi tekmi te predtekmovalne skupine je Švedska nadigrala Nemčijo s 6:1. V skupina A je v Pragi Finska s 4:1 ugnala Norveško, v izenačenem večernem obračunu je Švica Češko ugnala po kazenskih strelih z 2:1.