Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 12:06

ATVP mnenje s pridržkom računskega sodišča

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti poslovanja Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP). Na podlagi pregleda poslovanja za leto 2022 je regulatorju trga vrednostnih papirjev izreklo mnenje s pridržkom in mu podalo priporočilo za izboljšanje poslovanja. Odzivnega poročila ni zahtevalo.

gospodarstvo 12:04

LPP v iskanje novih voznikov avtobusov

Ljubljanski potniški promet (LPP) se sooča s pomanjkanjem voznikov avtobusov, zato bodo danes ponovno zagnali t.i. akademijo, v katero vabijo vse zainteresirane, tudi tiste, ki še nimajo ustreznih kategorij vozniških dovoljenj. Obenem podjetje obnavlja vozni park, je na današnji novinarski konferenci pojasnil namestnik direktorja LPP Rok Vihar.

svet 12:04

Putin v Kremlju obdržal več tesnih sodelavcev

Ruski predsednik Vladimir Putin je po spremembah v vladi v svojem novem mandatu danes imenoval najtesnejše sodelavce v Kremlju. Kot poročajo tuje tiskovne agencije, je Putin v svoji bližini obdržal več svojih zaupnikov, med njimi dosedanjega sekretarja ruskega varnostnega sveta Nikolaja Patruševa, ki ga je danes imenoval za svojega svetovalca.

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi okvar vozil promet oviran na štajerski avtocesti v predoru Trojane proti Mariboru ter na primorski avtocesti pred Studencem proti Kopru.

gospodarstvo 11:55

Ljubljanska borza dopoldne tik nad gladino

Ljubljanska borza je dopoldne sklenila tik nad gladino. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je do 11.30 pridobil 0,25 odstotka. Med blue chipi so največjo, prek enoodstotno rast, zabeležile delnice Petrola, med največjimi izgubarji pa so delnice Telekoma Slovenije, ki so zdrsnile za skoraj 1,5 odstotka. Najbolj prometne so delnice NLB.