Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 23:03

Avstrijci po sanjskem preobratu klonili po podaljšku proti Kanadi

Na hokejskem svetovnem prvenstvu elitne skupine na Češkem je danes v predtekmovalni skupini A Kanada po podaljšku s 7:6 premagala Avstrijo, potem ko je še v drugi tretjini vodila s 6:1. Prvo zmago so dosegli Francozi, ki so s 4:2 premagali Poljake. Latvija je z 2:0 premagala Kazahstan, Norveška pa z enakim izidom Dansko.

gospodarstvo 22:42

Newyorške borze končale v zelenem

Indeksi na newyorških borzah so dan sklenili v zelenem. Tehnološki indeks Nasdaq je danes zabeležil rekordno vrednost. Ameriške delnice so se okrepile in se otresle podatkov o aprilski inflaciji, ki je presegla pričakovanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

za uredništva pregled tiska 22:40

Delo o pomanjkanju kadra v zdravstvu (15. 5.)

Anja Intihar v komentarju Zdravstvene tegobe dveh vzporednih svetov piše o pomanjkanju kadra v zdravstvu. S kadrovskimi stiskami se še posebej soočajo v zdravstvenem domu Idrija. Pristojno ministrstvo rešitev, kje naj ustanove pridobijo še kako potreben kader, ne daje. Slovenija z višino plače za družinske zdravnike res ni več "obljubljena dežela".

za uredništva pregled tiska 22:38

Dnevnik o omejevanju kratkoročnega oddajanja stanovanj v najem (15. 5.)

Urška Rus v komentarju Hanov brezzobi tiger piše o omejevanju kratkoročnega oddajanja stanovanj v najem prek Airbnbja, kar je lahko dober ukrep le, če se bo ustrezno izvajal in nadziral. Zakonodaja, ki ureja področje slovenskega najemniškega trga, sicer niti ni tako zelo slaba, meni avtorica.