Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 17:41

V javni obravnavi uredba o sežiganju komunalnih odpadkov

Ministrstvo za okolje je v javno obravnavo poslalo uredbo o opravljanju obvezne državne gospodarske javne službe sežiganja komunalnih odpadkov. Ta med drugim predvideva za 20.000 ton nižjo letno količino odpadkov za termično obdelavo in zmanjšuje število naprav za sežig na največ tri naprave. Rok za oddajo pripomb je 17. junij.

Slovenija 17:41

Po oceni ministrstva nabor bistvenih nalog upravnih enot ustrezen

V Sindikatu državnih organov Slovenije so ob zaostritvi stavke na 34 upravnih enotah, kjer bodo odslej stavkali do izpolnitve zahtev, kritični do razširjenega nabora bistvenih nalog, ki so ga načelnikom posredovali z ministrstva za javno upravo. Na ministrstvu medtem ocenjujejo, da je nabor bistvenih nalog sorazmeren, razumen in ustrezen.

gospodarstvo 17:35

Družbe celjske regije lani z več prihodkov in manj dobička

Gospodarske družbe s Celjskega so lani ustvarile 10,1 milijarde evrov prihodkov, kar je 4,2 odstotka več kot leto prej. Neto čisti dobiček se je ustavil pri 526 milijonih evrov in bil nižji za 8,8 odstotka. Število zaposlenih v teh družbah se je povečalo za 3,3 odstotka na 49.391, so sporočili iz celjske izpostave Ajpesa.

svet 17:32

Biden Trumpa izzval na dve televizijski soočenji

Ameriški predsednik Joe Biden je v danes objavljenem videoposnetku svojega predhodnika Donalda Trumpa izzval na dve predvolilni televizijski soočenji. Po oceni ameriških političnih analitikov se je za poziv odločil, ker mu ankete kažejo slabo, doslej se je namreč izogibal jasnemu odgovoru na podobne pozive Trumpa.

Slovenija 17:31

Zdravstveni dom Nova Gorica bo pridobil prostore v nekdanji upravni stavbi Nove KBM

Prostore nekdanje upravne stavbe Nove KBM v Novi Gorici bodo v naslednjih štirih mesecih prenovili v prostore za Zdravstveni dom Nova Gorica, in sicer za zdravstveno in zobozdravstveno dejavnost, Center za pomoč na domu in upravo zobozdravstvenega varstva in vrtca. Prenova bo stala okrog 860.000 evrov, so povedali ob podpisu pogodbe.

Slovenija 17:30

MZEZ: Obveze Avstrijske državne pogodbe še niso v celoti izpolnjene

Ob današnji 69. obletnici podpisa avstrijske državne pogodbe (ADP) je ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) spomnilo, da obveze iz pogodbe do slovenske manjšine še niso v celoti izpolnjene, ter izrazilo pričakovanje, da bo Avstrija vložila dodatne napore v njihovo izpolnitev.

svet 17:21

EU naj bi pripravljala ukrepe zoper Voice of Europe in več ruskih medijev

EU bo prepovedala delovanje spletnega portala Voice of Europe, ki je bil nedavno razkrit kot del ruske operacije vplivanja, so za francosko tiskovno agencijo AFP potrdili neimenovani diplomatski viri. Prepovedi naj bi uvedli tudi za ruska časnika Izvestija in Ruska Gazeta ter tiskovno agencijo Ria Novosti.