Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 7:22

Izidi lige NBA

Izida končnice severnoameriške košarkarske lige NBA.

šport 7:18

Edmonton izenačil serijo z Vancouvrom, Bostonu ostaja v igri

Hokejisti Edmontona so v polfinalu vzhodne konference severnoameriške lige NHL premagali Vancouver Canucks s 3:2 in izid v zmagah izenačili na 2:2. Na vzhodu pa je Boston na gostovanju na Floridi presenetljivo slavil z 2:1 in v skupnem seštevku znižal na 2:3.

šport 7:14

Izidi lige NHL

Izida končnice severnoameriške hokejske lige NHL.

svet 7:02

Ponovno preložili prvi polet Boeingovega vesoljskega plovila s posadko

Zaradi tehnične napake so v torek ponovno preložili prvo izstrelitev Boeingovega vesoljskega plovila Starliner s posadko na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS), je sporočilo podjetje. Kot je dodalo, bo naslednji poskus izstrelitve s Floride 21. maja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 7:01

Pregled najnovejših napovedi BDP za Slovenijo

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) v svoji najnovejši napovedi ni spremenila ocen za letošnjo rast slovenskega gospodarstva. Ta tako ostaja pri 2,3 odstotka. Napoved rasti za prihodnje leto je pri 2,6 odstotka. STA objavlja posodobljeno tabelo napovedi domačih in mednarodnih ustanov.

Slovenija 7:00

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 116 prometnih nesreč, od tega 12 nesreč z lahkimi poškodbami in štiri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 51 kršitev javnega reda in miru ter 107 kaznivih dejanj.

promet 7:00

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na pomurski avtocesti med Lendavo in prehodom Pince proti Madžarski zaprt vozni pas.