Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje poslovne konference Šport 2024 - Športna zavezanost k trajnosti v organizaciji medijske hiše Delo, na kateri bosta imela pozdravni nagovor minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in odgovorni urednik Dela Bojan Budja, uvodni nagovor pa bo imel predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, ki bo predstavil trajnostno sponzorstvo, ki povezuje športne vrednote s poslom

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

gospodarstvo 9:04

Necenzurirano: Ruski oligarh Zubicki prodaja Sij

Ruski oligarh Andrej Zubicki po informacijah portala Necenzurirano prodaja Slovensko industrijo jekla (Sij), eno največjih slovenskih skupin, ki zaposluje več kot 3800 ljudi. Na mednarodnih trgih je začel preverjati interes za nakup in začel iskati svetovalce za postopek prodaje skupine, v kateri ima četrtinski delež tudi država.

svet kultura 9:02

Umrla kanadska pisateljica, Nobelova nagrajenka Alice Munro

V 93. letu je umrla kanadska pisateljica, Nobelova nagrajenka za literaturo Alice Munro, znana kot velika mojstrica kratkih zgodb. Njena urednica Deborah Treisman in dolgoletni prijatelj David Staines sta za francosko tiskovno agencijo AFP potrdila, da je Munro umrla v ponedeljek zvečer v domu za starejše v Ontariu.

šport 9:00

Scheffler po rojstvu sina v boj za drugi zaporedni major

Drugi letošnji major v golfu je 106. prvenstvo PGA, ki bo od četrtka do nedelje potekalo na igrišču Valhalla v Louisvillu. Naslov bo branil Američan Brooks Koepka, med udeleženci pa bodo tudi drugi člani konkurenčne turneje LIV ter Tiger Woods.

svet 8:59

V marini v Medulinu izbruhnil požar

Požar, ki je ponoči izbruhnil v marini v Medulinu na jugu hrvaške Istre, so gasilci uspeli obvladati in je pod nadzorom, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. V požaru ni bil nihče poškodovan, zgorelo pa je 22 plovil, so sporočili puljski gasilci in istrska policija. Vzrok požara še ni znan.

svet 8:58

Rusija nad svojim ozemljem sestrelila ukrajinske drone in rakete

Ruska zračna obramba je ponoči nad svojim ozemljem prestregla in uničila 17 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov in deset raket atacms, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Dva drona sta povzročila eksplozijo v skladišču goriva v južni regiji Rostov, je na Telegramu pojasnil guverner regije Vasilij Golubev.

Slovenija 8:55

Mediji: Državljan Eritreje zaradi poskusa uboja obsojen na štiri leta zapora

Ljubljansko okrožno sodišče je državljana Eritreje Coca Filipa Faragalo zaradi poskusa uboja ženske, ki jo je novembra 2022 zabodel v Plečnikovem podhod, obsodilo na štiri leta zapora. Po prestani zaporni kazni pa bo za pet let izgnan iz Slovenije, a izgona po poročanju medijev najverjetneje ne bo mogoče izpeljati.