Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 0:30

Sodišče v Strasbourgu danes o pritožbi slovenskih ribičev na hrvaške kazni

Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) bo danes objavilo odločitev v povezavi s postopkom slovenskih ribičev proti Hrvaški. Ribiči so se na sodišče v Strasbourgu obrnili, ker jim hrvaški organi za ribolov na območju v Piranskem zalivu, ki je v skladu z arbitražno razsodbo pripadlo Sloveniji, zaračunavajo kazni.

gospodarstvo 0:30

Vlada o programu odprave posledic škode po avgustovskih poplavah

Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala program odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi močnih neurij z večdnevnim obilnim deževjem s poplavami in plazovi 4. avgusta 2023. Program je ključen za zagotavljaje virov ter realizacijo ukrepov pri obnovi po največjih poplavah v Sloveniji.

gospodarstvo 15.5.2024 23:48

NLB objavila prevzemno namero za odkup delnic Addiko Bank

NLB je danes objavila namero za objavo javne prevzemne ponudbe za odkup vseh delnic družbe Addiko Bank. Za delnico bo ponudila 20 evrov, zmanjšano za morebitna prihodnja izplačila dividend. Z objavo ponudbe želi NLB v Addiko pridobiti znaten večinski delež, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz banke.

šport 15.5.2024 23:32

Vodišek 10. po drugem dnevu SP v Franciji

Koprčan Tone Vodišek je po drugem dnevu svetovnega prvenstva v kajtanju deseti, dan prej je bil sedmi. V prvi regati dneva je odstopil, drugo je končal na 14. mestu, potem pa v cilj prijadral še kot peti in tretji. V vodstvu ostaja Singapurec Maximilian Maeder, ki je lani na SP na Nizozemskem zmagal, Vodišek pa je bil drugi.

šport 15.5.2024 23:30

Večer šampionov zime v znamenju slovesa Petra Prevca

Smučarska zveza Slovenije je nocoj na slovesnosti na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani počastila uspehe in dosežke tekmovalk in tekmovalcev v minuli zimski sezoni, ki tekmujejo pod njenim okriljem. Tradicionalna prireditev z naslovom Večer šampionov je potekala tudi v znamenju slovesa slovenskega skakalnega šampiona Petra Prevca.