Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

09:00 - Odprtje poslovne konference Šport 2024 - Športna zavezanost k trajnosti v organizaciji medijske hiše Delo, na kateri bosta imela pozdravni nagovor minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in odgovorni urednik Dela Bojan Budja, uvodni nagovor pa bo imel predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, ki bo predstavil trajnostno sponzorstvo, ki povezuje športne vrednote s poslom

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

kultura 12:22

V Slovenski kinoteki film Tomaža Groma kot uvod v festival V-F-X Ljubljana

S filmom Tomaža Groma Ne misli, da bo kdaj mimo, 25. 4.- 26. 1 se bo drevi v Slovenski kinoteki začel mednarodni festival eksperimentalnih avdiovizualnih praks V-F-X Ljubljana. Festival bo v četrti izdaji predstavil različne avtorske poetike na polju umetniškega videa in filma. V ospredju bodo afriška in romunska produkcija ter študentski filmi.

gospodarstvo 12:19

Surs s spremembami pri statistiki plač

Statistični urad RS (Surs) bo za pripravo statističnih poročil o plačah zaposlenih pri pravnih osebah kot vir po novem uporabljal podatke iz razširjenega poročanja za obračun davčnega odtegljaja, ki jih zbira finančna uprava. S tem bo izboljšal kakovost podatkov in povečal njihovo razpoložljivost, predvsem pa želi razbremeniti poročevalce.

kultura 12:18

Pred mednarodnim dnevom muzejev z novo nacionalno strategijo na tem področju

Pred mednarodnim dnevom muzejev, 18. maja, je ministrstvo za kulturo objavilo novo nacionalno strategijo za muzeje in galerije za obdobje 2024-2028. Dokument, katerega osnutek je bil konec lanskega leta v javni razpravi, so dopolnili s pripombami stroke. Z njim želijo omogočiti, da bo delovanje teh ustanov prilagojeno sodobnosti.

Slovenija 12:16

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje zdaj Zveza Anita Ogulin in ZPM

Humanitarna organizacija v javnem interesu Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje se je preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM, so v organizaciji danes pojasnili na novinarski konferenci. Preimenovanje v ničemer ne spreminja organiziranosti in dejavnosti organizacije, so še poudarili.

svet 12:01

Irska bo Palestino priznala do konca meseca

Irska bo Palestino priznala do konca meseca, je danes dejal podpredsednik vlade v Dublinu Micheal Martin. Dodal je, da točen datum sicer še ni določen oziroma se lahko spremeni, vendar pa se kot možen datum omenja 21. maj, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na pomurski avtocesti med Lendavo in prehodom Pince proti Madžarski zaprt vozni pas zaradi odstranjevanja posledic nesreče tovornega vozila.