Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 16:10

Ljubljanska borza v rdečem

Indeks najpomembnejših podjetij na Ljubljanski borzi SBI TOP je danes zdrsnil za 0,65 odstotka in se ustalil pri 1458,56 točke. Borzni posredniki so ustvarili za skupno 1,89 milijona evrov prometa. Najprometnejše so bile delnice Krke, ki so k skupnemu prometu prispevale 1,44 milijona evrov. Njihov tečaj se je znižal za 0,79 odstotka.

svet 16:10

Francija zaradi protestov na Novi Kaledoniji razglaša izredno stanje

Francoske oblasti bodo danes razglasile izredno stanje na Novi Kaledoniji, potem ko so to francosko čezmorsko ozemlje zajeli nasilni protesti zaradi načrtovanih sprememb ustave o volilni pravici. V protestih so po zadnjih podatkih umrli štirje ljudje, med njimi tudi policist, še več sto ljudi je ranjenih.

Slovenija 16:07

Mariborski policisti zaradi oškodovanja upnikov ovadili odgovorno osebo društva

Kriminalisti so pred dnevi podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo društva z območja Policijske uprave (PU) Maribor zaradi suma dajanja prednosti upnikom in ponareditve listin. Z domnevno spornim ravnanjem so bile zgolj na eno gospodarsko družbo prenesene vse terjatve v višini več kot tri milijone evrov in posledično oškodovani ostali upniki.

šport 16:03

Člani slovenske olimpijske odprave tokrat s francoskimi baretkami na glavah

Do začetka poletnih olimpijskih iger v Parizu je še 72 dni. Na slovesnosti ob odprtju iger bo navzoča tudi številčna slovenska odprava. Člani slovenske delegacije, športniki, bodo tudi tokrat od pet do glave oblečeni v prepoznavna oblačila. Najbolj prepoznaven kos oblačil bo pokrivalo, na glave si bodo poveznili francoske baretke.

promet 16:00

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na dolenjski avtocesti zaprt prehitevalni pas pred predorom Mali Vrh proti Novemu mestu. Nastal je zastoj na ljubljanski južni in vzhodni obvoznici z zamudo 30 do 40 minut.

svet 15:56

V Nemčiji napovedujejo javno razpravo o vnovični vojaški obveznosti

V Nemčiji še pred poletnimi parlamentarnimi počitnicami načrtujejo javno razpravo o morebitni vnovični vpeljavi vojaške obveznosti v luči povečanih varnostnih groženj ob ruskih napadih na Ukrajino, piše portal Politico. Nemški kancler Olaf Scholz je ob obisku Švedske v torek povedal, da preigravajo več možnosti.