Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

09:00 - Odprtje poslovne konference Šport 2024 - Športna zavezanost k trajnosti v organizaciji medijske hiše Delo, na kateri bosta imela pozdravni nagovor minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in odgovorni urednik Dela Bojan Budja, uvodni nagovor pa bo imel predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, ki bo predstavil trajnostno sponzorstvo, ki povezuje športne vrednote s poslom

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

Slovenija gospodarstvo 10:00

Študentski svet ljubljanske univerze podpira Jek 2

Vodstvo študentskega sveta Univerze v Ljubljani je danes izrazilo podporo projektu gradnje drugega bloka krške nuklearke (Jek 2). Želijo vključitev v javno razpravo in zavračajo "ekskluzivnost določenih mladinskih skupin". So proti več referendumom, saj da mora o projektu odločiti stroka.

kultura 10:00

Na ljubljanskem gradu razstava klobukov Ane Lazovski

V Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu bodo drevi odprli razstavo Ane Lazovski z naslovom Čarobnost klobučarstva. Na njem si bo mogoče ogledati klobuke, ki nastajajo "kot čarovnija" izpod oblikovalkinih "prstov, med tkaninami, sukanci, lepili, aluminiji in zlatim prahom", v razstavnem besedilu piše modni oblikovalec Tomi Vugrinec.

šport 9:58

Cian Uijtdebroeks odstopil od Gira

Mladi belgijski kolesar Cian Uijtdebroeks je odstopil od dirke po Italiji. Uijtdebroeks se zadnje dni ni dobro počutil, po torkovi etapi pa je zbolel, je na družbenem omrežju X sporočila njegova ekipa Visma-Lease a Bike.

gospodarstvo 9:55

Allianz leto začel s petino višjim dobičkom

Nemška zavarovalniška skupina Allianz je v prvem četrtletju beležila nekaj manj kot 2,5 milijarde evrov čistega dobička, kar je 22 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Rezultate, ki so presegli pričakovanja analitikov, so pripisali predvsem dobremu poslovanju v segmentu nepremičnin in nezgod.

kultura 9:52

V zlatem abonmaju bo nastopil Beethovnov orkester iz Bonna

V zlatem abonmaju Cankarjevega doma (CD) bo nocoj gostoval Beethovnov orkester iz Bonna. Orkester z več kot stoletno tradicijo je gonilna sila glasbenega življenja v Beethovnovem mestu, z njegovo Simfonijo št. 7 v A-duru se bo predstavil tudi občinstvu v Gallusovi dvorani. Dirigent bo Dirk Kaftan, kot solist bo nastopil violinist Daniel Lozakovich.

vreme 9:45

Vreme: Sprva delno jasno

Čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Slovenija 9:44

Arčon obisk v Srbiji zaključil v Beogradu

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je obisk slovenske skupnosti v Srbiji v torek zaključil v Beogradu. Sestal se je s predsednikom Nacionalnega sveta slovenske manjšine Sašem Verbičem in častnim konzulom Slovenije v Novem Sadu Rajkom Marićem. Udeležil se je tudi srečanja slovenskih gospodarstvenikov, ki delujejo v Srbiji.