Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 16:03

Člani slovenske olimpijske odprave tokrat s francoskimi baretkami na glavah

Do začetka poletnih olimpijskih iger v Parizu je še 72 dni. Na slovesnosti ob odprtju iger bo navzoča tudi številčna slovenska odprava. Člani slovenske delegacije, športniki, bodo tudi tokrat od pet do glave oblečeni v prepoznavna oblačila. Najbolj prepoznaven kos oblačil bo pokrivalo, na glave si bodo poveznili francoske baretke.

promet 16:00

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na dolenjski avtocesti zaprt prehitevalni pas pred predorom Mali Vrh proti Novemu mestu. Nastal je zastoj na ljubljanski južni in vzhodni obvoznici z zamudo 30 do 40 minut.

svet 15:56

V Nemčiji napovedujejo javno razpravo o vnovični vojaški obveznosti

V Nemčiji še pred poletnimi parlamentarnimi počitnicami načrtujejo javno razpravo o morebitni vnovični vpeljavi vojaške obveznosti v luči povečanih varnostnih groženj ob ruskih napadih na Ukrajino, piše portal Politico. Nemški kancler Olaf Scholz je ob obisku Švedske v torek povedal, da preigravajo več možnosti.

Slovenija 15:51

Kandidati za evropske poslance obljubili zavzemanje za vprašanja invalidov

Kandidati za evropske poslance, ki so se udeležili današnjega pogovora v organizaciji nacionalnega sveta invalidskih organizacij, so zagotovili, da bodo v primeru izvolitve delovali v prid invalidov. Ob tem so obljubili, da bodo spoštovali načelo nič o invalidih brez invalidov, ki v EU predstavljajo približno 15 odstotkov prebivalstva.

Slovenija 15:44

Fajon v Rijadu za krepitev gospodarskega sodelovanja s Savdsko Arabijo

Zunanja ministrica Tanja Fajon se je danes v Rijadu sestala s savdskim kolegom Faisalom bin Farhanom ter ministrom za gospodarstvo in načrtovanje Faisalom Ibrahimom. Glede bližnjevzhodne krize se je zavzela za rešitev dveh držav, ki bi vodila v priznanje Palestine. Izrazila je tudi željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja s Savdsko Arabijo.

Slovenija 15:40

V SLS ustanovili strateške svete

V SLS so ustanovili strateške svete za področja, na katera bodo opozarjali tudi v kampanji za evropske volitve, so danes predstavili na novinarski konferenci. Prve pogovorne dogodke bodo organizirali po evropskih volitvah, preko strateških svetov pa bodo oblikovali tudi program za naslednje parlamentarne volitve.