Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 14:53

Certifikat Družini prijazno podjetje še 16 podjetjem

Ekvilib inštitut je danes v Ljubljani vnovič podelil certifikate Družini prijazno podjetje. Osnovne in polne certifikate je prejelo novih 16 podjetij, ki skupaj zaposlujejo preko 6300 zaposlenih. Doslej se je projektu tega certificiranja priključilo že preko 300 slovenskih podjetij in organizacij, so sporočili iz Ekviliba.

Slovenija 14:41

Delavnice na festivalu duševnega zdravja privabile več kot 500 ljudi

Maribor gosti Festival duševnega zdravja. Gre za drugi tovrstni dogodek, ki ga je lani gostila prestolnica in ga organizira Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Celodnevnega dogajanja se na različnih predavanjih in delavnicah s področja duševnega zdravja udeležuje več kot 500 obiskovalcev, ki so se morali za udeležbo prijaviti vnaprej.

kultura 14:33

Pred mednarodnim dnevom muzejev z novo nacionalno strategijo na tem področju

Pred mednarodnim dnevom muzejev, 18. maja, je ministrstvo za kulturo objavilo novo nacionalno strategijo za muzeje in galerije za obdobje 2024-2028. Dokument, katerega osnutek je bil konec lanskega leta v javni razpravi, so dopolnili s pripombami stroke. Z njim želijo omogočiti, da bo delovanje teh ustanov prilagojeno sodobnosti.

gospodarstvo 14:26

Google bo vključil umetno inteligenco v svoj spletni iskalnik

Spletni velikan Google je napovedal, da bo v rezultatih iskanja prikazoval tudi odgovore, ustvarjene s pomočjo umetne inteligence. Gre za eno največjih sprememb Googlovega spletnega iskalnika v zadnjih 25 letih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Novost bo sprva na voljo uporabnikom brskalnika v ZDA, kmalu pa naj bi bila na voljo tudi drugod.

kultura 14:26

V Zasavje prihajajo 22. Rdeči revirji z žanrskim konglomeratom predstav

V Zasavju je že vse nared za 22. mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti Rdeči revirji, ki ga je leta 2002 v Hrastniku osnoval priznani plesalec in koreograf Branko Potočan. Kot je povedal za STA, bo letošnji festival ponudil žanrski konglomerat hibridnih predstav, ki bodo povezovale lutke, glasbo, igro kot tudi gledališče objekta.