Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 15:02

Stekla letošnja kampanja o zdravju rastlin

Slovenija tudi letos sodeluje v kampanji o ozaveščanju o zdravju rastlin PlantHealth4Life (Ohranimo rastline zdrave, varujmo življenje), ki jo vodi Evropska agencija za varnost hrane (Efsa). Rastline predstavljajo 80 odstotkov naše hrane, čistijo zrak in skrbijo za delovanje ekosistemov, so ob začetku kampanje sporočili z ministrstva za kmetijstvo.

gospodarstvo 14:58

Odobrenih skoraj 78 milijonov evrov evropskih sredstev za premogovni regiji

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za javna razpisa za gospodarsko prestrukturiranje v zasavski in savinjsko-šaleški premogovni regiji ter za sofinanciranje izgradnje ekonomsko-poslovne infrastrukture v savinjsko-šaleški premogovni regiji. Iz sklada za pravični prehod bo namenjenih 77,7 milijona evrov.

gospodarstvo 14:57

Velenjska občina bo subvencionirala ukrepe za zmanjšanje porabe toplotne energije

Velenjski mestni svetniki so na današnji seji med drugim soglasno potrdili pravilnik o subvencioniranju ukrepov za zmanjšanje porabe toplotne energije za fizične osebe, ki so odjemalci distribucijskega sistema toplote ali zemeljskega plina v Mestni občini Velenje. Letos je v mestnem proračunu za te ukrepe namenjenih 200.000 evrov.

svet 14:53

Nehammer ob obisku Sunaka podprl britansko pot pri soočanju z migracijami

Avstrijski kancler Karl Nehammer je danes ob obisku britanskega premierja Rishija Sunaka na Dunaju podprl pot Londona pri soočanju z migracijami, vključno s premeščanjem nekaterih migrantov v tretje države. Sunak je pozdravil skupno pismo Avstrije in še 14 članic EU Bruslju o iskanju novih načinov soočanja z migracijami.

svet 14:40

Okolico Neaplja stresel najmočnejši niz potresov v 40 letih

Območje ognjenika Flegrejska polja blizu Neaplja na jugu Italije je v ponedeljek stresel potres z magnitudo 4,4. Tresenje tal je sprožilo paniko med tamkajšnjimi prebivalci, ki so noč preživeli na prostem, a ni povzročilo večje škode. Oblasti so ob najmočnejšem nizu potresov v 40 letih evakuirale okoli 40 družin.

Slovenija 14:40

Koalicija predlaga podaljšanje subvencioniranja šolskih kosil

Koalicijske stranke so na pobudo poslanske skupine Svoboda v parlamentarno proceduro vložile predlog novele zakona o šolski prehrani. Z njo omogočajo polno subvencijo kosila učencem iz družin, kjer povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega zgornje meje 4. dohodkovnega razreda, do 1. septembra 2027, ko bodo kosila brezplačna za vse učence.