Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje poslovne konference Šport 2024 - Športna zavezanost k trajnosti v organizaciji medijske hiše Delo, na kateri bosta imela pozdravni nagovor minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in odgovorni urednik Dela Bojan Budja, uvodni nagovor pa bo imel predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, ki bo predstavil trajnostno sponzorstvo, ki povezuje športne vrednote s poslom

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

gospodarstvo 10:55

Vrednost gradbenih del v prvem četrtletju nižja

Vrednost gradbenih del, opravljenih v prvem četrtletju letos, je bila za 2,8 odstotka nižja od vrednosti del, opravljanih v enakem obdobju lani. Znižala se je vrednost del na stavbah in gradbenih inženirskih objektih, zvišala pa vrednost specializiranih gradbenih del, je danes objavil državni statistični urad.

šport 10:54

Na EP v Tacnu sprememba tekmovalnega programa

Organizatorji evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu so zaradi hidrološke napovedi, ki za prihodnje dni predvideva precej zvišan vodostaj reke Save, spremenili urnik tekmovanj, so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije. Prva tekma posamičnega kajakaškega krosa bo tako na sporedu v sredo ob 16.40, a bo zaprtega značaja.

gospodarstvo 10:50

BDP v prvem četrtletju z 2,1-odstotno rastjo

Slovenski bruto domači proizvod (BDP) je bil v prvem letošnjem četrtletju realno za 2,1 odstotka večji kot v enakem obdobju lani. Po sezonsko prilagojenih podatkih, ki se uporabljajo za primerjave v EU, je bila medletna rast 1,8-odstotna, na četrtletni ravni pa je gospodarska dejavnost stagnirala, je objavil državni statistični urad.

gospodarstvo 10:47

Esa z razpisom za krepitev slovenskega vesoljskega sektorja

Evropska vesoljska agencija (Esa) je objavila nov razpis, ki je namenjen samo podjetjem in akademskim ter raziskovalnim organizacijam s sedežem v Sloveniji. Vrednost razpisa, znotraj katerega se zbirajo okvirni predlogi za projekte izbranih tem z namenom krepitve vesoljskega sektorja v Sloveniji, je 1,5 milijona evrov.

svet 10:47

V nasilju na protestih v Novi Kaledoniji smrtni žrtvi

V protestih, ki so zajeli Novo Kaledonijo, sta bila ubita dva človeka, je danes sporočil visoki komisar tega francoskega čezmorskega ozemlja. Varnostne sile so ponoči aretirale približno 140 protestnikov, ki nasprotujejo spremembam ustave o volilni pravici na ozemlju. Francoski predsednik Emmanuel Macron je sklical svet za nacionalno varnost.

gospodarstvo 10:45

Na avtobusih marca manj, na vlakih več potnikov

Z avtobusi mestnega javnega linijskega prometa se je marca peljalo 4,3 milijona potnikov, kar je štiri odstotke manj kot marca lani. V medkrajevnem prevozu so jih našteli 2,6 milijona, kar je šest odstotkov manj. So pa statistiki devet odstotkov več potnikov našteli v železniškem prevozu. Več jih je bilo tudi v letališkem in pristaniškem prometu.