Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 12:37

Albon z Williamsom podpisal dolgoročno pogodbo

Tajski dirkač Alexander Albon je z ekipo Williams v svetovnem prvenstvu formule ena sklenil dolgoročno prihodnost. Z britansko ekipo je podpisal večletno podaljšanje pogodbe, je na svoji spletni strani objavila F1.

gospodarstvo 12:36

Pregled najnovejših napovedi BDP za Slovenijo

Evropska komisija je navzgor popravila svoja pričakovanja za letošnjo rast slovenskega BDP. Namesto 1,9-odstotne zdaj pričakuje 2,3-odstotno rast, s čimer se je uskladila z ostalimi ustanovami. Napoved za prihodnje leto je medtem znižala na 2,6 odstotka. STA objavlja posodobljeno tabelo napovedi domačih in mednarodnih ustanov.

gospodarstvo 12:33

ZDA: Boeing bo zaradi kršitve sporazuma z vlado lahko tarča kazenskega pregona

Ameriški proizvajalec letal Boeing je po oceni oblasti v ZDA kršil pogoje sporazuma z vlado, ki je podjetje v zameno za zajetno odškodnino in uvedbo več ukrepov zaščitil pred kazenskim pregonom po strmoglavljenju dveh Boeingovih letal v letih 2018 in 2019. Kršitev sporazuma bi pomenila, da Boeing lahko kazensko preganjajo.

kultura 12:22

V Slovenski kinoteki film Tomaža Groma kot uvod v festival V-F-X Ljubljana

S filmom Tomaža Groma Ne misli, da bo kdaj mimo, 25. 4.- 26. 1 se bo drevi v Slovenski kinoteki začel mednarodni festival eksperimentalnih avdiovizualnih praks V-F-X Ljubljana. Festival bo v četrti izdaji predstavil različne avtorske poetike na polju umetniškega videa in filma. V ospredju bodo afriška in romunska produkcija ter študentski filmi.

gospodarstvo 12:19

Surs s spremembami pri statistiki plač

Statistični urad RS (Surs) bo za pripravo statističnih poročil o plačah zaposlenih pri pravnih osebah kot vir po novem uporabljal podatke iz razširjenega poročanja za obračun davčnega odtegljaja, ki jih zbira finančna uprava. S tem bo izboljšal kakovost podatkov in povečal njihovo razpoložljivost, predvsem pa želi razbremeniti poročevalce.

kultura 12:18

Pred mednarodnim dnevom muzejev z novo nacionalno strategijo na tem področju

Pred mednarodnim dnevom muzejev, 18. maja, je ministrstvo za kulturo objavilo novo nacionalno strategijo za muzeje in galerije za obdobje 2024-2028. Dokument, katerega osnutek je bil konec lanskega leta v javni razpravi, so dopolnili s pripombami stroke. Z njim želijo omogočiti, da bo delovanje teh ustanov prilagojeno sodobnosti.

Slovenija 12:16

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje zdaj Zveza Anita Ogulin in ZPM

Humanitarna organizacija v javnem interesu Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje se je preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM, so v organizaciji danes pojasnili na novinarski konferenci. Preimenovanje v ničemer ne spreminja organiziranosti in dejavnosti organizacije, so še poudarili.