Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 16:30

V Parizu tenisači za še večjo denarno pogačo

Teniško odprto prvenstvo Francije v Parizu, ki se bo začelo v ponedeljek, bo znova imelo višji nagradni sklad. Kot je poročala avstrijska tiskovna agencija Apa, so organizatorji na drugem grand slamu sezone poskrbeli za 7,82 odstotka večjo denarno pogačo. Tako bodo v Parizu skupaj izplačali 53,48 milijona evrov.

svet 16:28

Putin pohvalil ruske vojaške uspehe v Ukrajini

Ruske sile v skladu z načrti vsakodnevno napredujejo na vseh frontah v Ukrajini, je danes na sestanku z vojaškimi poveljniki povedal ruski predsednik Vladimir Putin. Njegove trditve sledijo poročilom z bojišč, kjer ruska vojska niza uspehe proti ukrajinski obrambi v več regijah.

Slovenija 16:22

Državni svetniki podprli dopolnjen predlog resolucije o jedrski energiji

Državni svet je obravnaval in podprl dopolnjen predlog resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije v Sloveniji. Svetniki so prepričani, da bo resolucija pomembno pripomogla pri pripravi projekta drugi blok nuklearke (Jek 2), uporabo jedrske energije pa vidijo kot enega od pogojev za nadaljnji razvoj Slovenije.

šport 16:21

Estonija bo dobila novega selektorja

Estonska nogometna reprezentanca bo dobila novega selektorja. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, bo to postal 36-letni Estonec Jürgen Henn. Ta bo 5. junija zamenjal Švicarja Thomasa Häberlija, ki bo zadnjič skrbel za Estonijo dan prej na gostujoči reprezentančni tekmi proti Švici.

šport 16:20

Fifa bo izumitelju pršila morala plačati nadomestilo

Mednarodna nogometna zveza Fifa bo morala Brazilcu Heineju Allemagnu odšteti denarno kompenzacijo v za zdaj še neznani višini. Allemagne je namreč izumil pršilo, ki ga uporabljajo po svetu ob izvajanju prostih strelov, po letih pravnih bitk, s katerimi je zahteval Fifino nadomestilo, pa je dosegel svoje, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 16:16

Newyorške borze uvodoma v zelenem

Indeksi na newyorških borzah so se v začetku današnjega trgovanja dvignili nad izhodišča. Vlagatelji so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pozdravili podatke o umirjanju inflacije.