Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 22:52

Newyorške borze končale navzgor

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje zaključili v zelenem. Delnice Wall Streeta so v sredo poskočile na nove rekorde, potem ko so podatki pokazali umirjanje cen življenjskih potrebščin v ZDA aprila, kar je povečalo možnosti za znižanje obrestnih mer ameriške centralne banke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 22:46

Brez presenečenj na hokejskem SP

Hokejisti na svetovnem prvenstvu elitne skupine, ki ga gostita Praga in Ostrava, so danes odigrali štiri tekme. Gostitelji Čehi so tokrat igrali proti Danski in zmagali s 7:4. Na drugi tekmi skupine A je Švica ugnala Veliko Britanijo s 3:0. V skupini B je Nemčija proti Latviji slavila z 8:1, Slovaška pa Poljsko s 4:0.

šport 22:39

Nika Glojnarič šesta v Grčiji v teku na 100 m ovire

Slovenska atletinja Nika Glojnarič (Brežice) je na mitingu srebrne svetovne celinske serije v grškem mestu Vari v teku na 100 m ovire zasedla skupno šesto mesto. V finalu B je bila peta s časom 13,26 sekunde (veter +1,2 m/s), najhitrejša med vsemi pa je bila prav zmagovalka te skupine Lotta Harala iz Finske (13,03).

šport 22:17

Zaniolo ostal brez EP

Italijanski nogometni reprezentant Nicolo Zaniolo je prek družbenega omrežja Instagram sporočil, da zaradi poškodbe ne bo mogel igrati na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer bo Italija branil naslov prvaka.

za uredništva pregled tiska 22:05

Delo o gospodarskih gibanjih (16. 5.)

Miha Jenko v komentarju Rast višja, a ne pozabimo na omejitve in tveganja piše o tem, da lahko Slovenija letos in prihodnje leto računa na približno 2,6-odstotno gospodarsko rast, kar je več kot lani. Avtor dodaja, da pa lahko vse dobre gospodarske napovedi kot kaže dogajanje zadnjih let, romajo v ropotarnico ob uresničitvi geopolitičnih tveganj.