Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 16:38

Letna inflacija v ZDA aprila pri 3,4 odstotka

Cene življenjskih potrebščin, merjene z indeksom CPI, so se v ZDA po podatkih ministrstva za delo aprila na letni ravni zvišale za 3,4 odstotkov, kar je 0,1 odstotne točke manj kot marca. Številke so skladne z napovedmi.

svet 16:37

Po Evropi se vrstijo obsodbe napada na slovaškega premierja Fica

Predstavniki Evropske unije in voditelji več evropskih držav so izrazili ostre obsodbe napada na slovaškega premierja Roberta Fica, ki je bil danes ustreljen po srečanju vlade v kraju Handlova na Slovaškem. Osumljenca so prijeli, Fica pa so prepeljali v bolnišnico. Utrpel je hude poškodbe in je življenjsko ogrožen.

Slovenija 16:30

Ukom: Na spletu kroži lažen video z zlorabljeno podobo in glasom Goloba

Na spletnih portalih in družbenih omrežjih je zaokrožil lažen video, v katerem sta zlorabljena podoba in glas predsednika vlade Roberta Goloba, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom). Prav tako se na različnih spletnih straneh pojavlja lažna spletna stran gov.si, kjer je zlorabljena podoba posameznih ministrov, so opozorili.

šport 16:30

V Parizu tenisači za še večjo denarno pogačo

Teniško odprto prvenstvo Francije v Parizu, ki se bo začelo v ponedeljek, bo znova imelo višji nagradni sklad. Kot je poročala avstrijska tiskovna agencija Apa, so organizatorji na drugem grand slamu sezone poskrbeli za 7,82 odstotka večjo denarno pogačo. Tako bodo v Parizu skupaj izplačali 53,48 milijona evrov.

svet 16:28

Putin pohvalil ruske vojaške uspehe v Ukrajini

Ruske sile v skladu z načrti vsakodnevno napredujejo na vseh frontah v Ukrajini, je danes na sestanku z vojaškimi poveljniki povedal ruski predsednik Vladimir Putin. Njegove trditve sledijo poročilom z bojišč, kjer ruska vojska niza uspehe proti ukrajinski obrambi v več regijah.