Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 6:51

Ricco Gross zdaj z Bolgari

Nemški biatlonski trener Ricco Gross, ki je zadnji dve leti vodil slovensko reprezentanco, bo po novem prvi trener bolgarske izbrane vrste. Štirikratni olimpijski prvak je z Bolgari podpisal pogodbo za naslednji dve sezoni oziroma do olimpijskih iger 2026 v Italiji, so na spletu potrdili pri tamkajšnji zvezi.

svet 6:41

ZDA naj bi načrtovale novo dobavo orožja Izraelu

Združene države Amerike načrtujejo novo dobavo orožja Izraelu v vrednosti več kot milijardo dolarjev, poročajo ameriški mediji. Administracija ameriškega predsednika Joeja Bidna je o tem obvestila kongres, je v torek poročal Wall Street Journal, ki se sklicuje na neimenovane vire.

Slovenija 6:00

Mokra Zofka ne bo razočarala

Glede na vremensko stanje mokra ali polulana Zofka, ki danes praznuje svoj god, letos ne bo razočarala. Vreme je namreč spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami. Po napovedi vremenoslovcev se bodo proti večeru in v noči na četrtek predvsem na zahodu države pojavljale tudi nevihte. Temperature bodo od 15 do 22 stopinj Celzija.

svet kultura 6:00

Konec novembra izid spominov bivše nemške kanclerke Merkel

Spomini nekdanje nemške kanclerke Angele Merkel z naslovom Freiheit. Erinnerungen 1954 - 2021 (Svoboda. Spomini 1954 - 2021) bodo izšli konec novembra, tri leta po koncu njenega 16-letnega mandata, je ob začetku tedna sporočila nemška založba Kiepenheuer & Witsch.