Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 15:35

Blinknov kitarski nastop v Kijevu tarča kritik dela javnosti

Ameriški državni sekretar Antony Blinken je v torek po uradnem delu prvega dne obiska v Kijevu v enem od klubov prijel za električno kitaro in se pridružil vajam na odru, kar pa je v luči okrepljenih bojev na fronti naletelo na negativne odzive dela javnosti. Nekateri so izpostavili tudi ironijo pri izbiri skladbe Rockin' in the Free World.

Slovenija 15:33

V SLS ustanovili strateške svete

V SLS so ustanovili strateške svete za področja, na katera bodo opozarjali tudi v kampanji za evropske volitve, so danes predstavili na novinarski konferenci. Prve pogovorne dogodke bodo organizirali po evropskih volitvah, preko strateških svetov pa bodo oblikovali tudi program za naslednje parlamentarne volitve.

gospodarstvo 15:30

Slovenski turizem beleži nadaljnjo rast števila nočitev

V slovenskem turizmu se letos nadaljuje zmerna rast. V prvih štirih mesecih so gostje ustvarili en odstotek več nočitev kot v enakem obdobju lani. Še večja rast pa je bila med prvomajskimi prazniki, je na današnji novinarski konferenci v okviru Slovenske turistične borze na Bledu povedala direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak Olaj.

svet gospodarstvo 15:29

Leta 2004 pridružene članice so se ekonomsko močno približale starim članicam

Deset držav, ki so se leta 2004 pridružile Evropski uniji, se je ekonomsko močno približalo članicam, ki so bile del povezave že pred tem. Bruto domači proizvod na prebivalca je leta 1997, ko se je deseterica, med njimi Slovenija, začela približevati uniji, znašal 44 odstotkov BDP 14 starih članic, lani pa je bil pri 79 odstotkih.

gospodarstvo 15:27

Velenjska občina v subvencioniranje ukrepov za znižanje porabe toplote

Velenjska občina bo občanom subvencionirala različne ukrepe za znižanje porabe toplote. Po besedah župana Petra Dermola bodo subvencije na voljo tako večstanovanjskim objektom kot enodružinskim hišam. V letošnjem proračunu imajo za subvencije za zdaj predvidenih 200.000 evrov, javni poziv bo predvidoma objavljen konec junija.