Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 12:09

Jandroković znova izvoljen za predsednika sabora

Z izvolitvijo Gordana Jandrokovića na mesto predsednika se je danes konstituiral 11. sklic hrvaškega sabora. Jandrokovića so poslanci potrdili s 144 glasovi za in šestimi proti, s čimer je ta izkušeni politik iz vrst vladajoče HDZ še tretjič prevzel vodenje parlamenta, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

promet 12:07

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče na štajerski avtocesti oviran promet med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru.

Slovenija 12:04

Arso za del države zaradi močnih krajevnih nalivov izdal oranžno vremensko opozorilo

Ob prehodu vremenske fronte se bodo danes popoldne, zvečer in v prvem delu noči na petek pojavljali močni krajevni nalivi, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Zaradi pričakovanih močnih padavin so za severovzhod, severozahod in jugozahod države izdali oranžno vremensko opozorilo, je za STA pojasnil meteorolog Brane Gregorčič.

šport 11:56

Slovenska bakla širi olimpijski duh po Sloveniji

Slovenska bakla, ki naznanja olimpijske igre v Parizu 2024, je na poti po Sloveniji že 23. dan. Doslej je obiskala že številne občine v Prekmurju, Prlekiji, Koroškem, osrednji Sloveniji in na Gorenjskem.

svet 11:47

Slovaški novinar: Skušamo razumeti, kaj se je zgodilo in zakaj

Slovaška je v šoku, je za STA dejal novinar slovaškega časnika Pravda Andrej Matišak dan po atentatu na premierja Roberta Fica. Trenutno skušajo vsi razumeti, kaj se je zgodilo in zakaj. V ozračju pa je po njegovih besedah čutiti strah in napetost. Osebno ni preveč optimističen, da bo dogodek umiril napeto ozračje v državi, čeprav bi bilo to dobro.