Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 19:40

Rusija po navedbah Nata nima zmogljivosti za strateški preboj pri Harkovu

Rusija nima zmogljivosti za strateški preboj pri ukrajinskem Harkovu, je po današnjem zasedanju vojaškega odbora zveze Nato v Bruslju povedal vrhovni poveljnik Natovih sil v Evropi, ameriški general Christopher Cavoli. Izrazil je prepričanje, da bo ukrajinska vojska uspela zadržati frontno črto.

svet 19:02

Varnostni svet ZN razpravljal o ukinitvi misije Unami v Iraku

Varnostni svet ZN je danes razpravljal o Iraku, kjer je ključna tema postopna ukinitev misije ZN Unami. Irak želi, da se misija dokončno poslovi najkasneje do konca leta 2025, ZN pa bi jo ohranili vsaj do maja 2026 z možnostjo vrnitve, če bi se razmere v državi poslabšale.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste okvarjeno tovorno vozilo ovira promet na ljubljanski južni obvoznici pred priključkom Ljubljana center proti Malencam.

svet 18:55

Predsednika HDZ in Domovinskega gibanja podpisala koalicijski dogovor

Hrvaški premier, predsednik stranke HDZ in mandatar za sestavo nove vlade Andrej Plenković ter predsednik skrajno desnega Domovinskega gibanja (DP) Ivan Penava sta danes podpisala koalicijski dogovor, ki definira sodelovanje njunih strank v novi vladi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

gospodarstvo 18:46

Evropske borze večinoma v rdečem, nafta dražja, evro padel

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma znižali. Dan po tem, ko sta pariški in frankfurtski indeks zaradi pričakovanj glede znižanje obrestnih mer v območju evra dosegla rekordne vrednosti, sta danes končala v rdečih številkah. Nafta se je podražila, tečaj evra pa je padel.