Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 10:03

Srbska Agri Europe s ponudbo za nakup 17 odstotkov Addiko Bank

Družba Agri Europe, ki je v lasti srbskega poslovneža Miodraga Kostića in ki v Sloveniji obvladuje Gorenjsko banko, je danes objavila ponudbo za nakup 17-odstotnega deleža v avstrijski Addiko Bank. Ponudba velja do 27. junija, za delnico ponuja 16,24 evra bruto oz. 17,50 evra, zmanjšano za že izplačano dividendo za lani.

kultura 10:00

Kikifly z Igro življenja v Cankarjevem domu

Kikifly s pravim imenom Kristijan Crnica je v začetku leta v sodelovanju s simfoničnim orkestrom in mnogimi domačimi glasbeniki izdal album otroških pesmi Igra življenja in ga namenil tudi odraslim. Z njim se bo danes predstavil v Cankarjevem domu, kjer se mu bodo pridružili skoraj vsi glasbeni gosti.

gospodarstvo 9:53

Evropske borze večinoma v rdečem

Indeksi na evropskih borzah so v uvodnem delu trgovanja večinoma obarvani rdeče. Dogajanje tako ni sledilo gibanjem v Aziji in na Wall Streetu, kjer so indeksi pridobili na račun podatkov, da je letna inflacija v ZDA aprila nekoliko popustila.

gospodarstvo 9:52

Podjetje Saubermacher s širitvijo na Hrvaškem

Avstrijsko podjetje Saubermacher, ki je prisotno tudi v Sloveniji, je kupilo približno 69 odstotkov hrvaškega podjetja za ravnanje z odpadki 3KF. Saubermacher tako povečuje prisotnost v jugovzhodni Evropi, z nakupom večinskega deleža v 3KF pa je postal tudi eden od treh največjih podjetij na hrvaškem trgu za odstranjevanje nenevarnih odpadkov.

Slovenija 9:51

Primorske novice: Oskrunili Davidovo zvezdo na Židovskem trgu v Piranu

Na enem od portalov na piranskem Židovskem trgu je neznanec s klesanjem oskrunil kamniti relief z Davidovo zvezdo, danes poročajo Primorske novice. Na policiji so za časopis pojasnili, da preiskujejo sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Ni še znano, ali je poškodba izraz antisemitskih prepričanj.

kultura 9:45

V PTL premiera plesnega prvenca Bora Prokofjeva

V plesnem teatru Ljubljana (PTL) bo drevi premiera plesno-gibalnega prvenca Bora Prokofjeva Equilibrium. Plesalec in koreograf se bo predstavil s transformativnim performansom, v katerem bo ples postal posoda za osebno metamorfozo, gledalci pa bodo priča globoki evoluciji samoizražanja in identitete skozi nenehno gibanje, so zapisali v PTL.