Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 18:46

Evropske borze večinoma v rdečem, nafta dražja, evro padel

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma znižali. Dan po tem, ko sta pariški in frankfurtski indeks zaradi pričakovanj glede znižanje obrestnih mer v območju evra dosegla rekordne vrednosti, sta danes končala v rdečih številkah. Nafta se je podražila, tečaj evra pa je padel.

šport 18:36

Za posamično slovensko zlato na OI v Parizu 70.000, ekipi 390.000 evrov

Za posamično olimpijsko slovensko zlato na igrah v Parizu bo iz državnega proračuna in Olimpijskega komiteja Slovenije na voljo 70.000 evrov, trener bo dobil 67.000 evrov, v kolektivnih panogah bo ekipa dobila 390.000 evrov, je povedal predsednik OKS Franjo Bobinac ob robu delovnega srečanja s predstavniki nacionalnih panožnih športnih zvez.

svet 18:32

Cohen zavračal napade Trumpovih odvetnikov

Odvetniki Donalda Trumpa so danes nadaljevali z navzkrižnim zasliševanjem Michaela Cohena, ki trdi, da je po naročilu nekdanjega predsednika ZDA pornografski igralki Stormy Daniels nakazal 130.000 dolarjev za molk o spolnem odnosu, poročajo ameriški mediji. Cohen je skušal zavračati vprašanja o preteklem laganju.

svet 18:14

Ruske oblasti prepovedale še enega zadnjih opozicijskih medijev

Ruske oblasti so opozicijsko medijsko organizacijo SOTA danes razglasile za nezaželeno, s čimer so prepovedale njeno delovanje, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Moskva s tem nadaljuje niz prepovedi delovanja medijev, ki so kritični do oblasti.

šport 18:04

Fifa s predlogom o globalnem boju proti rasizmu

Mednarodna nogometna zveza Fifa se želi na globalni ravni s skupnim trudom članic bolje boriti proti rasizmu, vključno z oblikovanjem posebne geste s prekrižanima rokama, ki jo bodo nogometaši lahko uporabili glede komuniciranja o rasističnih incidentih, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.