Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

12:00 - Novinarska konference po seji vlade, na kateri sprejete odločitve predstavljajo podpredsednik vlade Matej Arčon, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić in generalni direktor na Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve Marko Rakovec.

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

šport 11:56

Slovenska bakla širi olimpijski duh po Sloveniji

Slovenska bakla, ki naznanja olimpijske igre v Parizu 2024, je na poti po Sloveniji že 23. dan. Doslej je obiskala že številne občine v Prekmurju, Prlekiji, Koroškem, osrednji Sloveniji in na Gorenjskem.

svet 11:47

Slovaški novinar: Skušamo razumeti, kaj se je zgodilo in zakaj

Slovaška je v šoku, je za STA dejal novinar slovaškega časnika Pravda Andrej Matišak dan po atentatu na premierja Roberta Fica. Trenutno skušajo vsi razumeti, kaj se je zgodilo in zakaj. V ozračju pa je po njegovih besedah čutiti strah in napetost. Osebno ni preveč optimističen, da bo dogodek umiril napeto ozračje v državi, čeprav bi bilo to dobro.

Slovenija 11:47

V pripravi raziskava o zdravstvenem stanju Romov v Sloveniji

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v sodelovanju z Javno agencijo za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost RS pripravlja raziskavo o zdravju romskega prebivalstva v Sloveniji. Podatki zadnje podobne raziskave so pokazali, da Romi umirajo 20 let prej kot večinsko prebivalstvo, je povedala vodja projekta Tatjana Krajnc Nikolić.

gospodarstvo 11:45

Na Ljubljanski borzi dopoldne v ospredju delnice NLB

Ljubljanska borza se je dopoldne obarvala v zeleno. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je do 11.30 pridobil 0,85 odstotka, največjo rast pa so zabeležile delnice NLB, skoraj dvoodstotno. Z njimi je bilo doslej tudi največ prometa. NLB je sicer v sredo objavila namero za objavo javne prevzemne ponudbe za odkup vseh delnic Addiko Bank.

gospodarstvo 11:42

Toshiba bo na Japonskem ukinila do 4000 delovnih mest

Japonski industrijsko-tehnološki konglomerat Toshiba, ki se zadnjih nekaj let sooča s finančnimi pretresi in škandali, bo do novembra odpustil do 4000 zaposlenih. Pri tem bodo zaposlenim, starejšim od 50 let, ki bodo izpolnjevali posebne pogoje, ponudili možnost prostovoljne predčasne upokojitve, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

kultura 11:36

Mesec mode v Pokrajinskem muzeju Maribor s poudarkom na modni ilustraciji

Mesec mode v muzeju je dolgoletni projekt Pokrajinskega muzeja Maribor, v katerem vsako leto v mesecu maju izpostavijo svojo zbirko oblačilne kulture in iščejo vzporednice v sodobnosti. Nosilna tema letošnjega je Modna ilustracija, ki ponavadi predstavlja začetek modnega oblikovanja.