Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 16:15

Delnice NLB danes v ospredju pozornosti vlagateljev

Indeks najpomembnejših delnic na Ljubljanski borzi SBI TOP se je danes zvišal za 0,53 odstotka. Borzni posredniki so ustvarili za 2,28 milijona evrov prometa, od tega dobro polovico z delnicami NLB, ki so se podražile za več kot dva odstotka. NLB je sicer v sredo objavila namero za objavo javne prevzemne ponudbe za odkup vseh delnic Addiko Bank.

šport 16:15

Kaja Kajzer zaradi poškodbe odpovedala pot na SP

Judoistka ljubljanskega Bežigrada Kaja Kajer zaradi poškodbe prsta ne bo nastopila na bližnjem svetovnem prvenstvu v Abu Dabiju, je danes za STA potrdil njen trener Luka Kuralt. Tekmovalka si je prst izpahnila konec tedna na grand slamu v Kazahstanu.

gospodarstvo 16:11

Newyorške borze uvodoma neenotno

Tečaji na newyorških borzah v uvodu današnjega trgovanja nimajo enotne smeri. Po sredini rasti zaradi podatkov o umirjanju inflacije v ZDA so se osrednji indeksi stabilizirali, pri čemer Dow Jones vztraja blizu mejnika 40.000 točk, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

vreme 16:11

Vreme: Deževno

Zvečer se bodo padavine razširile proti vzhodu in ponoči bo sprva pogosto deževalo, tudi grmelo. Do jutra bodo padavine že povečini ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do okoli 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

svet 16:08

Madžarsko sodišče določilo varščino za priprto italijansko aktivistko

Prizivno sodišče v Budimpešti je za Italijanko Ilario Salis, ki ji na Madžarskem grozi do 11 let zapora zaradi domnevnega napada na neonaciste, v sredo določilo varščino. Iz zapora jo bodo v hišni pripor izpustili v zameno za plačilo varščine v višini 16 milijonov forintov (41.400 evrov), poroča nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 16:00

Aprila v ZDA padec začetih novih stanovanjskih gradenj

V ZDA so aprila začeli graditi manj novih stanovanj. Nove stanovanjske gradnje so namreč na mesečni ravni nazadovale za 0,4 odstotka na letno prilagojeno raven 1,031 milijona enot, kar je 17,7 odstotka več kot aprila lani, je danes poročalo ministrstvo za trgovino ZDA.