Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 11:02

Umar: Inflacijo še naprej najbolj poganjajo cene storitev

V Sloveniji sta se v začetku letošnjega leta drugo četrtletje zapored krepila izvoz blaga in dodana vrednost v predelovalnih dejavnostih. Aprila se je medletna inflacija znižala na tri odstotke, kar je najmanj od oktobra 2021. K njej so še vedno največ prispevale cene storitev, ugotavlja Umar.

gospodarstvo 11:00

Ferrero z velikimi načrti v proizvodnji lešnikov v Srbiji

Srbska AgriSerbia, hčerinsko podjetje italijanske skupine Ferrero, po desetih letih delovanja prehaja v polno fazo proizvodnje lešnikov. Podjetje je lani izvozilo 2000 ton lešnikov v lupini, v naslednjih treh do štirih letih pa jih bodo po napovedih izvozili 8000 ton letno.

šport 10:52

Primer 23 kitajskih plavalcev še vedno predmet obtožb

Mednarodna protidopinška agencija (Wada) je tarča vse bolj ostrih kritik s strani Ameriške protidopinške agencije (Usada). Slednja je predsednika Wade Witolda Banko obtožila blatenja ameriških športnikov z namenom preusmerjanja pozornosti od primera 23 kitajskih plavalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 10:50

Južna Koreja prepoveduje viralen severnokorejski propagandni hit

V Južni Koreji bodo onemogočili spletni dostop do propagandnih spotov, ki severnokorejskega voditelja Kim Jong-una opevajo kot prijateljskega očeta in velikega voditelja, poroča britanski BBC. Hit pop skladba, ki spremlja spote, je namreč postala viralna predvsem s pomočjo uporabnikov omrežja TikTok po vsem svetu.

svet 10:34

V Nemčiji se je začel drugi sodni proces proti Državljanom rajha

Na sodišču v Frankfurtu se je danes začel drugi sodni proces proti devetim domnevnim članom skrajno desničarske skupine Državljani rajha, ki so obtoženi članstva oz. podpore teroristični organizaciji in načrtovanja državnega udara, poroča nemška tiskovna agencija dpa.