Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 15:02

Vlada ne podpira predloga opozicije glede izbire kandidata za evropskega komisarja

Vlada danes ni podprla predloga zakona, ki ga je v DZ vložila poslanska skupina NSi, po katerem bi vlada kandidata za evropskega komisarja predlagala ob soglasju večine slovenskih evropskih poslancev. Tem trenutna ureditev že dopušča znatno mero vključenosti v postopek imenovanja, so mnenje o predlogu pojasnili na vladi.

gospodarstvo 15:01

Kandidati na evropskih volitvah z različnimi stališči glede zelenega prehoda

Kandidati sedmih od 11 kandidatnih list na evropskih volitvah imajo različna stališča glede zelenega prehoda. Del jih meni, da je zastavljeni prehod prehiter in preveč stavi na obnovljive vire, del bi rabo teh virov pospešil, del jih opozarja na nujnost jedrske energije, je pokazalo soočenje na konferenci Britansko-slovenske gospodarske zbornice.

Slovenija 14:53

V prvih štirih mesecih več kot 13.500 nedovoljenih prehodov meje

Policija je v prvih štirih mesecih letos obravnavala 13.571 nezakonitih prehodov državne meje, medtem ko je bilo teh lani v istem času 11.852. Opazno je naraslo število državljanov Sirije, ki so predstavljali več kot tretjino vseh primerov, za njimi so državljani Afganistana in Maroka, kažejo podatki policije.

kultura 14:52

Po Cetinski očitke glede nepravilnosti v CD zavrača še predsednik sveta Čerin

Po ponedeljkovem odzivu generalne direktorice Cankarjevega doma (CD) Uršule Cetinski na očitke o domnevnih nepravilnostih v zavodu, je danes svoje stališče javnosti v pisni izjavi predstavil še predsednik Sveta CD Aleš Čerin. Po njegovih besedah izkrivljene informacije v nekaterih medijih "ne odražajo resničnega stanja te ugledne institucije".

Slovenija 14:44

Kandidati za evropske poslance spregovorili o odtujitvi EU, svobodi medijev in mladih

Kandidati in kandidatke za evropske poslance so danes na soočenju, ki ga je organiziral Mirovni inštitut, spregovorili o evropskih vrednotah, odtujenosti od EU, svobodi medijev, boju proti dezinformacijam in politični participaciji mladih. Soočenja so se udeležile vse stranke, ki kandidirajo na volitvah, z izjemo SDS, Zelenih Slovenije in Resni.ce.

gospodarstvo 14:20

Mali delničarji proti izglasovanemu umiku Intereurope z borze

Skupščina koprske logistične družbe Intereuropa, ki je v večinski lasti Pošte Slovenija, je danes izglasovala, da se družba umakne z Ljubljanske borze. Denarna odpravnina za iztisnjene delničarje znaša 1,57 evra na delnico. Mali delničarji menijo, da to ni poštena vrednost, proti sklepu pa so napovedali izpodbojne tožbe.