Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 16:37

MZEZ: Odločitev ESČP ne vpliva na arbitražno razsodbo

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve poudarja, da odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) nima nikakršnega vpliva na veljavnost arbitražne razsodbe. Ta nesporno velja in ministrstvo si bo še naprej prizadevalo za njeno polno uveljavitev. Ob tem je zagotovilo, da se stanje na terenu v ničemer ne spreminja.

gospodarstvo 16:34

Po mnenju naftno-plinskega komiteja razlogov za regulacijo cen goriv ni več

V Slovenskem nacionalnem naftno-plinskem komiteju Svetovnega naftnega sveta (SNNK - WPC) so zaskrbljeni zaradi osnutka uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov, po katerem bi se cene na servisih zunaj avtocest določalo na 28 dni. Ocenjujejo, da bi to še poslabšalo položaj trgovcev z naftnimi derivati in da za regulacijo ni več razlogov.

Slovenija 16:27

Izsledke odkritij grobišča v Jami pod Macesnovo Gorico povezali v obsežno knjigo

Komisija vlade za reševanje vprašanj prikritih grobišč je v galeriji Družina predstavila 6. poročilo z naslovom 3450 umorjenih - bratomor v Jami pod Macesnovo Gorico. "Knjiga na 432 straneh z več sto fotografijami prinaša temeljne znanstvene tekste o odkrivanju Jame pod Macesnovo Gorico," je ob predstavitvi povedal predsednik komisije Jože Dežman.

svet 16:22

Južna Afrika na ICJ: Izraelski genocid v Gazi dosegel novo stopnjo

Izraelski genocid v Gazi je dosegel novo in grozljivo stopnjo, so na današnjem zaslišanju na Meddržavnem sodišču v Haagu (ICJ) povedali predstavniki Južne Afrike. Sodišče so pozvali, naj Izraelu odredi ustavitev ofenzive v Rafi na skrajnem jugu Gaze in zagotovitev dostave humanitarne pomoči v enklavo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 16:15

Delnice NLB danes v ospredju pozornosti vlagateljev

Indeks najpomembnejših delnic na Ljubljanski borzi SBI TOP se je danes zvišal za 0,53 odstotka. Borzni posredniki so ustvarili za 2,28 milijona evrov prometa, od tega dobro polovico z delnicami NLB, ki so se podražile za več kot dva odstotka. NLB je sicer v sredo objavila namero za objavo javne prevzemne ponudbe za odkup vseh delnic Addiko Bank.

šport 16:15

Kaja Kajzer zaradi poškodbe odpovedala pot na SP

Judoistka ljubljanskega Bežigrada Kaja Kajer zaradi poškodbe prsta ne bo nastopila na bližnjem svetovnem prvenstvu v Abu Dabiju, je danes za STA potrdil njen trener Luka Kuralt. Tekmovalka si je prst izpahnila konec tedna na grand slamu v Kazahstanu.

gospodarstvo 16:11

Newyorške borze uvodoma neenotno

Tečaji na newyorških borzah v uvodu današnjega trgovanja nimajo enotne smeri. Po sredini rasti zaradi podatkov o umirjanju inflacije v ZDA so se osrednji indeksi stabilizirali, pri čemer Dow Jones vztraja blizu mejnika 40.000 točk, poroča francoska tiskovna agencija AFP.