Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 15:13

Sanacijski program za odpravo posledic poplav težak 2,3 milijarde evrov

Vlada je na današnji seji sprejela sanacijski program za odpravo posledic poplav. Za sanacijo po avgustovski ujmi v obdobju 2024-2028 predvideva 2,33 milijarde evrov, od tega letos 360,98 milijona evrov, je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil podpredsednik vlade Matej Arčon.

svet 15:13

Napadalca na Fica obtožili poskusa umora

Slovaški notranji minister Matuš Šutaj Eštok je po seji varnostnega sveta potrdil, da so proti napadalcu vložili obtožnico zaradi poskusa umora premierja Roberta Fica. Kot je pojasnil, napadalec, ki je deloval sam, ni bil zadovoljen z razvojem političnih razmer v državi. Stanje premierja medtem ostaja resno, a stabilno.

Slovenija 15:11

Beović: Pri zakonski razmejitvi javnega in zasebnega zdravstva potrebna previdnost

Pri zakonski razmejitvi javnega in zasebnega zdravstva, ki jo je napovedal premier Robert Golob, je treba biti previden in ugotoviti, kaj bi prineslo čim več kakovostnih storitev tistim, ki jih potrebujejo, meni predsednica zdravniške zbornice Bojana Beović. Za predsednico zbornice zdravstvene in babiške nege Moniko Ažman pa je razmejitev poštena.

svet 15:11

Po mnenju 15 članic EU poleg pakta potrebni dodatni ukrepi na področju migracij

Notranji ministri 15 članic EU so v sredinem pismu Evropski komisiji poudarili, da je treba poleg migracijskega pakta, ki je bil dokončno sprejet ta teden, pripraviti dodatne ukrepe za preprečevanje nezakonitih migracij v Evropo. Kot primere možnih ukrepov so omenili sporazuma s Tunizijo in Turčijo, pa tudi dogovor med Italijo in Albanijo.

Slovenija 15:08

Streljanje v vasi Gorjansko na srečo brez posledic

V eni od trgovin v vasi Gorjansko na območju policijske postaje Sežana je v sredo okoli 15. ure prišlo do streljanja. Policisti so ugotovili, da je strelno orožje uporabil 50-letni domačin, na srečo pa pri tem ni bil nihče poškodovan. Storilca so po dobrih dveh urah in še nekaj izstreljenih nabojih prijeli in zanj odredili pridržanje.

Slovenija 15:02

Vlada ne podpira predloga opozicije glede izbire kandidata za evropskega komisarja

Vlada danes ni podprla predloga zakona, ki ga je v DZ vložila poslanska skupina NSi, po katerem bi vlada kandidata za evropskega komisarja predlagala ob soglasju večine slovenskih evropskih poslancev. Tem trenutna ureditev že dopušča znatno mero vključenosti v postopek imenovanja, so mnenje o predlogu pojasnili na vladi.

gospodarstvo 15:01

Kandidati na evropskih volitvah z različnimi stališči glede zelenega prehoda

Kandidati sedmih od 11 kandidatnih list na evropskih volitvah imajo različna stališča glede zelenega prehoda. Del jih meni, da je zastavljeni prehod prehiter in preveč stavi na obnovljive vire, del bi rabo teh virov pospešil, del jih opozarja na nujnost jedrske energije, je pokazalo soočenje na konferenci Britansko-slovenske gospodarske zbornice.