Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 13:18

Netlix z Mokom v dokumentarce z iger v Parizu

Mednarodni olimpijski komite (Mok) in ponudnik pretočnih vsebin Netflix želita posneti tri dokumentarne serije o športnikih, ki bodo nastopili na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. V dokumentarnih serijah naj bi v osrednjih vlogah bili košarkarji, telovadka Simone Biles in najhitrejši atleti.

gospodarstvo 13:16

Cinkarna Celje predstavila projekt ravnanja z odpadno kislino

Cinkarna Celje je danes predstavila projekt ravnanja z odpadno kislino iz proizvodnje titanovega dioksida. Z nevtralizacijo kisline nastane bela sadra, ki je lahko glavna sestavina za proizvodnjo mavčnih plošč in tudi surovina za proizvodnjo cementa. Enakovredno namreč nadomešča naravno sadro, ki jo kopljejo v kamnolomih.

svet 13:12

Na Nizozemskem znane podrobnosti koalicijske pogodbe, kandidat za mandatarja še ne

Vodja nizozemske skrajno desne Stranke za svobodo (PVV) Geert Wilders je danes predstavil nekaj ciljev koalicijskega sporazuma, ki ga je v sredo sklenil s tremi partnerji, pri čemer je poudarek dal na omejevanje priseljevanja. Kandidat za mandatarja naj bi bil nekdanji laburistični minister Ronald Plasterk, vendar imena še niso uradno potrdili.

gospodarstvo 13:11

EBRD bo še naprej vodila Odile Renaud-Basso

Evropsko banka za obnovo in razvoj (EBRD) bo tudi naslednja štiri leta vodila Odile Renaud-Basso, so sporočili iz banke. Na današnjem glasovanju na zasedanju v Erevanu je kot edina kandidatka prejela večino glasov guvernerjev in večino glasov držav članic EBRD.

Slovenija 13:11

Za učinkovitejšo helikoptersko nujno medicinsko pomoč predlagana selitev baze v Lesce

Gorska reševalna služba Radovljica predlaga selitev baze helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) z Brnika v Lesce. Predlog so na sredinem posvetu v Radovljici podprli tudi vodstvo brniške HNMP, Občina Radovljica, ministrstvo za zdravje in civilna zaščita. Prepričani so, da bi selitev baze in namenski helikopterji izboljšali učinkovitost.

Slovenija 13:06

Pred preiskovalno komisijo DZ zaslišali podizvajalce in poslovne partnerje Nivo Eko

Preiskovalna komisija DZ o domnevno nezakonitem financiranju političnih strank je danes zaslišala podizvajalca oziroma poslovnega partnerja Nivo Eko, ki mu očita, da naj bi v zameno za koncesije oglaševalo v medijih blizu SDS. Direktorja NGN Eko Tadej Hat in DL Naložbe Gregor Napret sta potrdila sodelovanje z Nivo Eko in oglaševanje v teh medijih.

Slovenija 13:05

Streljanje v vasi Gorjansko na srečo brez posledic

V eni od trgovin v vasi Gorjansko na območju policijske postaje Sežana je v sredo okoli 15. ure prišlo do streljanja. Policisti so ugotovili, da je strelno orožje uporabil 50-letni domačin, na srečo pa pri tem ni bil nihče poškodovan. Storilca so po dobrih dveh urah in še nekaj izstreljenih nabojih prijeli in zanj odredili pridržanje.