Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

kultura 9:45

V PTL premiera plesnega prvenca Bora Prokofjeva

V plesnem teatru Ljubljana (PTL) bo drevi premiera plesno-gibalnega prvenca Bora Prokofjeva Equilibrium. Plesalec in koreograf se bo predstavil s transformativnim performansom, v katerem bo ples postal posoda za osebno metamorfozo, gledalci pa bodo priča globoki evoluciji samoizražanja in identitete skozi nenehno gibanje, so zapisali v PTL.

svet kultura 9:42

Monetova slika na dražbi v New Yorku dosegla 35 milijonov dolarjev

Sliko Kopice pri Givernyju Clauda Moneta so v sredo na dražbi v New Yorku prodali za skoraj 35 milijonov dolarjev, so sporočili iz dražbene hiše Sotheby's. Visoki znesek po njihovih ocenah predstavlja dober začetek spomladanske razprodaje umetnin v New Yorku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 9:16

Nafta se je podražila

Surova nafta se je v današnjem trgovanju podražila. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so na cene nafte vplivali šibkejši dolar, ki je zaradi menjalnih tečajev povečal povpraševanje zunaj dolarskega območja, in najnovejši podatki ameriškega ministrstva za energijo o stanju zalog nafte v ZDA - te so po vsej državi zmanjšale.

kultura 9:00

Na mariborskem lutkovnem odru prenovljena Princesa na zrnu graha

Na odru Lutkovnega gledališča Maribor (LGM) bodo danes premierno izvedli predstavo Princesa na zrnu graha. Znana pravljica Hansa Christiana Andersena je nastala na temeljih ulične predstave izpred skoraj dveh desetletij, pri čemer je tokrat avtorica likovne podobe Sabina Šinko, režiserka pa takrat in danes Andreja Kovač.

svet 8:57

Turčija osumljenca za dvojni umor izročila Severni Makedoniji

Ljupče Palevski, glavni osumljenec za umora 14-letne Vanje Gjorčevske in upokojenca Pančeta Žežovskega, je bil v sredo izročen Severni Makedoniji. Palevskega so decembra lani, kmalu po odkritju trupel žrtev, prijeli v Turčiji, kjer je čakal na izročitev v domovino.