Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 10:24

Fifa bo v Bangkoku izbrala prireditelja SP v nogometu za ženske

Letni kongres Mednarodne nogometne zveze (Fifa) bo v petek Bangkoku na Tajskem izbral prireditelja svetovnega prvenstva v nogometu za ženske leta 2027. Delegati bodo izbirali med kandidaturama Brazilije in skupno kandidaturo Belgije, Nizozemske in Nemčije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 10:19

Paulo Fonseca glavni kandidat za trenerja Milana

Enainpetdesetletni Portugalec Paulo Fonseca je glavni kandidat za trenersko mesto pri nogometnem velikanu Milanu, hrvaška tiskovna agencija Hina povzema italijanske medije. Klub, ki je v serie A na drugem mestu, po sezoni namreč zapušča Stefano Piolli.

gospodarstvo 10:18

Izbran izvajalec za rekonstrukcijo ceste Mežica-Črna in gradnjo kolesarske povezave

Direkcija RS za infrastrukturo je na javnem razpisu za rekonstrukcijo nekaj manj kot šest kilometrov državne ceste Mežica-Črna na Koroškem in izgradnjo vzporedne državne kolesarske povezave izbralo konzorcij vodilnega partnerja VOC Celje z družbama Prohaus in CVP, ki je z nekaj manj kot 19,1 milijona evrov brez davka oddal najnižjo ponudbo.

gospodarstvo 10:15

Easyjet prihodnje leto z novim vodstvom

Generalni izvršni direktor britanskega letalskega prevoznika Easyjet Johan Lundgren bo ob začetku prihodnjega leta odstopil s položaja. Njegovo mesto bo prevzel dosedanji glavni finančni direktor letalskega prevoznika Kenton Jarvis, so danes sporočili iz podjetja.

kultura 10:15

MAO na Fužinah znova zaganja projekt Muzej v skupnosti

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) letos nadaljuje lani zastavljen projekt Muzej v skupnosti, ki nagovarja več generacij. Muzej v skupnosti 2, ki se bo začel danes, je sestavljen iz petih manjših projektov, ki tvorijo razstavo v parku MAO. Nastal je s sodelovanjem fužinskih ustanov ter študentov likovne akademije in filozofske fakultete.

svet 10:11

Več mrtvih v hudi prometni nesreči pri Sinju

V hudi prometni nesreči pri Sinju so danes zjutraj umrli štirje tuji državljani, še pet jih zdravijo v splitskem kliničnem centru. Osebno vozilo z migranti, ki jih je prevažal državljan Madžarske, je zletelo s ceste med poskusom pobega, je pojasnila hrvaška policija.

za uredništva pregled tiska 10:08

Demokracija o razvoju Slovenije po vstopu v EU (16. 5.)

Metod Berlec v komentarju Botri in njihove levičarske vlade nas razvojno tiščijo navzdol piše, da je Slovenija napredovala manj kot večina držav, ki so hkrati vstopile v EU. Izpostavlja, da so bile na oblasti večinoma leve vlade in da se tudi danes spet soočamo s slabšo gospodarsko klimo, kar pripiše socialističnemu delovanju aktualne vlade.