Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 17:46

Siemens v četrtletju s padcem dobička

Nemški industrijski velikan Siemens je v drugem četrtletju poslovnega leta vknjižil 2,2 milijarde evrov čistega dobička, kar je za 38 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Prihodki družbe so bili za odstotek nižji in znašali 19 milijarde evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Slovenija 17:46

Kriminalisti opravili hišne preiskave pri osebah in državnem organu zaradi suma zlorabe uradnega položaja pri razpisu za financiranje projektov

Kriminalisti so na območju PU Ljubljana in Maribor preiskali stanovanjske in poslovne prostore ter državni organ zaradi suma zlorabe uradnega položaja pri razpisu za financiranje projektov, so za STA potrdili na PU Ljubljana. Po informacijah STA gre za preiskavo, povezano z razpisom, zaradi katerega je odstopila ministrica Sanja Ajanović Hovnik.

svet 17:39

Na vrhu Arabske lige pozvali h konferenci za mir na Bližnjem vzhodu

Bahrajnski kralj Hamad bin Isa al Khalifa je danes ob začetku vrha Arabske lige, ki ga gosti v bahrajnski prestolnici Manama, pozval k organizaciji konference za mir na Bližnjem vzhodu in se zavzel za priznanje Palestine. 22 arabskih voditeljev je v skupni deklaraciji pozvalo tudi k napotitvi mirovnih sil ZN na palestinska ozemlja.

svet 17:37

V Nemčiji preiskava poslanca AfD zaradi suma prejemanja podkupnine

Zaradi suma prejemanja podkupnine in pranja denarja je tožilstvo v Münchnu uvedlo preiskavo proti poslancu skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) Petru Bystronu. Policija je danes izvedla več hišnih preiskav, med drugim so preiskali pisarno poslanca v nemškem parlamentu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.