Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 14:12

Na Ravnah dočakali odprtje centra starejših in obnovljenega dvorca Javornik

Na Ravnah na Koroškem so danes slovesno odprli Center starejših KO-RA in obnovljeni dvorec Javornik. Gre za sodoben večnamenski objekt za izvajanje dnevnih oblik varstva, začasnih namestitev za starejše, pri čemer je na voljo tudi 25 mest za intencionalno namestitev starejših. Investicija je bila vredna okoli osem milijonov evrov.

svet 14:06

Milano prizadele obilne padavine in poplave

Italijansko metropolo Milano in deželo Lombardijo so prizadele obilne padavine. Vse več skrbi jim povzroča naraščanje reke Lambro, ki je v sredo ponekod že prestopila bregove in poplavila dele mesta, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

svet 14:05

Zelenski poroča o delni stabilizaciji harkovske fronte

Potem ko je ukrajinska vojska v zadnjih dneh priznala taktične uspehe ruskih sil in se umaknila z nekaterih položajev v harkovski regiji, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v sredinem večernem nagovoru zagotavljal, da so uspeli delno stabilizirati položaj na bojišču.

gospodarstvo 14:02

Razmere za nemške samostojne podjetnike aprila nekoliko boljše

Razmere za samostojne podjetnike so se v Nemčiji aprila nekoliko izboljšale, ugotavlja münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo. Ifov kazalnik razpoloženja med samostojnimi podjetniki se je aprila v primerjavi z marcem znižal za 1,8 točke na -13,8 točke. Nekoliko je popustil tudi pesimizem glede prihodnosti.