Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 6:25

Dončić s trojnim dvojčkom za vodstvo Dallasa

Košarkarji Dallas Mavericks so v peti tekmi polfinala zahodne konference severnoameriške lige NBA premagali Oklahomo City Thunder s 104:92 in povedli s 3:2 v zmagah. Blestel je slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je dosegel trojni dvojček - 31 točk, 10 skokov in 11 podaj.

kultura 6:00

V Cerknem se začenja 29. festival jazza

V organizaciji Zavoda Jazz Cerkno se bo danes začel 29. festival Jazz Cerkno, na katerem se bo do 18. maja zvrstilo deset koncertov jazzovskih glasbenikov in glasbenic iz devetih držav. Kot je značilno za festival, bodo tudi tokrat s festivalskih odrov odmevala druženja jazza s številnimi drugimi žanri.

svet kultura 6:00

V Benetkah kip Stravinskega iz muranskega stekla

V Benetkah, kjer se nahaja grob ruskega skladatelja Igorja Stravinskega, so postavili kip glasbenika, izdelanega iz muranskega stekla. Kip se nahaja v stavbi šole sv. Roka (Scuola Grande di San Rocco), kjer so leta 1958 gostili koncert pod njegovim vodstvom, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

svet kultura 5:30

Milanska Scala lani z rekordno prodajo vstopnic

Milanska Scala je lansko leto sklenila z 8,7 milijona evrov dobička. Pozitiven rezultat poslovanja je med drugim posledica prodaje vstopnic, ki je lani dosegla rekordnih 37,4 milijona evrov. Povečanje poslovnih rezultatov od leta prej je po besedah milanskega župana Giuseppeja Sale, predsednika fundacije Scala, ki upravlja operno hišo, dvomestno.

Slovenija 5:00

Ob mednarodnem dnevu celiakije opozorila o velikem številu neodkritih bolnikov

Ob mednarodnem dnevu celiakije Slovensko društvo za celiakijo opozarja, da izredno velik del bolnikov ostaja neodkrit. Edino zdravilo je stroga bezglutenska dieta, ob tem pa opozarjajo na neenakost in socialno izolacijo bolnikov ob prehranjevanju izven doma ter na dva do sedemkrat dražje izdelke brez glutena od običajnih izdelkov.

svet 3:55

Slovaški premier Robert Fico po operaciji znova pri zavesti

Slovaški premier Robert Fico, ki je bil v sredo hudo ranjen v poskusu atentata, je po večurni operaciji ponovno prišel k zavesti, so poročali lokalni mediji, ki jih navaja nemška tiskovna agencija dpa. Druge podrobnosti za zdaj niso znane.